Nyheter

DWS SDG-strategi når en miljard euro i förvaltat kapital

Publicerad

den

Investerarnas intresse för hållbara investeringar är obrutet. Mot denna bakgrund har den förvaltade volymen i fonderna DWS Invest SDG Global Equities och DWS SDG Global Equities överskridit en miljard euro. DWS SDG-strategi nådde denna framgång således redan under det andra året efter det att fondstrategin lanserades.

Kärnan i de två fondernas investeringsstrategi är de 17 hållbara utvecklingsmålen (SDG) som definierats av FN. Dessa mål definierar hörnstenarna i den ekonomiska, sociala och miljömässiga dimensionen av hållbar utveckling. Fondförvaltaren Paul Buchwitz investerar i företag vars försäljning bidrar till minst ett av de 17 målen, så att fonden i genomsnitt bidrar med minst 50 procent av företagets försäljning för att eventuellt uppnå dessa mål.

”Investerare kan alltså vara säkra på att företagen i portföljen inte bara arbetar hållbart utan också arbetar specifikt för att bekämpa hunger och fattigdom, ge tillgång till utbildning av hög kvalitet eller uppnå andra FN-hållbarhetsmål, till exempel, säger Buchwitz.

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version