Nyheter

DWS lanserar Xtrackers India Government Bond UCITS ETF

Publicerad

den

DWS ger investerare tillgång till den indiska rupi-denominerade indiska statsobligationsmarknaden med lanseringen av Xtrackers India Government Bond UCITS ETF. ETFen noterades på Londonbörsen idag och på Deutsche Börse i går.

På grund av begränsad likviditet och tillgänglighet ingår inte indiska statsobligationer för närvarande i flaggskeppsobligationsindex som Bloomberg Global-Aggregate-index eller J.P. Morgan Government Bond – Emerging Markets Global Diversified index.

Ekonomin i världens näst folkrikaste land växer kraftigt, med real bruttonationalprodukt (BNP) som ökar med 8,7 procent 2021, och Internationella valutafonden förutspår en ökning med 7,4 procent 2022 och 6,1 procent 2023. Skuld-till-BNP-nivån har varit relativt stabil kring 70 % under det senaste decenniet, medan den största demokratin i världen aldrig har svikit sin skuld. Eftersom den indiska rupien är en nettoimportör av energi är den dessutom negativt korrelerad till energipriserna, vilket innebär en potentiellt högre motståndskraft hos indiska statsobligationers valutakursjusterade avkastning under ekonomiska nedgångar.

Marknadsstorleken för värdepapper emitterade av den indiska regeringen är mer än 1 biljon USD i augusti 2022. Detta rankar den mellan motsvarande marknader för statspapper i Kanada och Spanien. På tillväxtmarknaderna i lokal valuta är det näst efter Kinas finansmarknad. Xtrackers India Government Bond UCITS ETF har en löptid på cirka sex år och ett genomsnittligt kreditbetyg på ’BBB-’ från och med augusti 2022. Den årliga all-in-avgiften (total kostnadskvot) är 0,38 %.

Den nya ETFen syftar till att fysiskt replikera J.P. Morgan India Government Fully Accessible Route (FAR) Bond-index. Detta index syftar till att spåra utvecklingen av indiska statsobligationer med fast ränta i indiska rupier som har gjorts berättigade för investeringar till utländska medborgare under Fully Accessible Route (FAR). FAR är en separat kanal som upprättats av Indiens centralbank, i samråd med Indiens regering, genom vilken berättigade investerare kan investera i specificerade statspapper utan något investeringstak. Instrumenten består av FAR-godtagna obligationer med fast ränta och nollkupong.

Nippon Life India Asset Management (Singapore) Pte. Ltd. utsågs till underportföljförvaltare och tillhandahåller portföljförvaltningstjänster för Xtrackers India Government Bond UCITS ETF.

“DWS utvecklar kontinuerligt sitt utbud av ETF:er för att möta investerarnas ständigt föränderliga behov. Med denna nya produkt ger vi våra kunder tillgång till den attraktiva indiska obligationsmarknaden. Nippon Life India Asset Management tar med sin djupa kunskap om den indiska räntemarknaden”, säger Michael Mohr, Head of Product Specialists, Passive, på DWS.

”Vi är glada över att ge tillgång till Indiens tillväxthistoria till DWS investerarbas genom detta differentierade produkterbjudande. Vår långsiktiga meritlista och djupa förståelse för den indiska kapitalmarknaden och ETF-segmentet kan utnyttjas ytterligare genom denna möjlighet. Jag tror att sådana erbjudanden med DWS kan räcka långt för att attrahera globala allokeringar till Indien, säger Sundeep Sikka, verkställande direktör och VD på Nippon Life India Asset Management.

Produktinformation

NamnXtrackers India Government Bond UCITS ETF
Share Class1C
ISINIE000QVYFUT7
Bloomberg TickerXIGB
Total Expense Ratio0.38 percent
IndexJ.P. Morgan India Government FAR Bonds
Distribution PolicyCapitalising
ValutaUSD

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version