Följ oss

Nyheter

DWS lanserar Xtrackers equity ETF med fokus på framtidens kinesiska industrier

Publicerad

den

DWS har lanserat Xtrackers Harvest MSCI China Tech 100 UCITS ETF (XCTE ETF), en aktie-ETF utformad för att ge tillgång till investeringsteman med hög tillväxt med en tematisk indexkonstruktion som ger exponering mot framtidens kinesiska industrier.

Istället för att använda en traditionell sektorsuppdelning fokuserar ETFens underliggande index, MSCI China All Shares Technology Select ESG Screened 100 Index, istället på fyra investeringsteman som anses ha en lovande framtid: Internet, Mobilitet, Industri och Hälsovård. Aktier i kinesiska företag noterade på kinesiska och internationella börser som har en hög andel av intäkterna inom dessa affärsområden utgör index. Till exempel inkluderar ”Mobility” aktiviteter inom området batterier och smart mobilitet, medan ”Internet” inkluderar områdena cybersäkerhet och fintech. ETF tillgodoser därför efterfrågan från investerare som vill delta i långsiktig ekonomisk tillväxt driven av teknik och innovation.

Som en del av indexmetoden exkluderas aktier i företag som överskrider vissa omsättningströsklar inom sektorer som till exempel tobak, termiskt kol eller civila vapen eller som har MSCI ESG-betyget ”CCC” eller inblandning i kontroversiella vapen. MSCI China All Shares Technology Select ESG Screened 100 Index innehåller upp till 100 aktier, med vikten av en aktie på högst 4,5 procent för att erbjuda en representativ och adekvat diversifierad exponering. Xtrackers Harvest MSCI China Tech 100 UCITS ETF kom att noteras på Deutsche Boerse i torsdags, med en notering på Londonbörsen planerad till innevarande vecka. Noteringar på ndra europeiska börser kommer att följa.

”Innovationstakten i nyckelsektorer av den kinesiska ekonomin är fortsatt hög, och det är svårt för investerare att identifiera attraktiva företag. Det är här Xtrackers Harvest MSCI China Tech 100 UCITS ETF erbjuder ett mycket bra alternativ genom sina tematiska indexkonstruktioner.” säger Simon Klein, Head of Passive Sales, DWS.

Produktbeskrivning

ETF namnXtrackers Harvest MSCI China Tech 100 UCITS ETF 1C
ISINLU2376679564
KortnamnNU739433
TER0.55 %
Underliggande indexMSCI China All Shares Technology Select ESG Screened 100
UtdelningshanteringKapitaliserande
ValutaUSD

Handla XCTE ETF

Xtrackers Harvest MSCI China Tech 100 UCITS ETF (XCTE ETF) är en europeisk börshandlad fond. Denna fond handlas på flera olika börser, till exempel London Stock Exchange och Deutsche Boerse Xetra. Av den anledningen förekommer olika kortnamn på samma börshandlade fond.

Det betyder att det går att handla andelar i denna ETF genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRO, Nordnet och Avanza.

Fortsätt läsa
Klicka för att kommentera

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.