Nyheter

DWS lanserar sju tematiska SDG fonder

Publicerad

den

DWS har lanserar sju tematiska SDG fonder som riktar sig till United Nations Sustainable Development Goals (SDG). Tre av ETFerna, inriktade på cirkulär ekonomi, hållbara städer och infrastruktur, har noterats på Deutsche Boerse idag och kommer att följas av noteringar på Londonbörsen och SIX Swiss Exchange i morgon.

De återstående fyra ETFerna, som är inriktade på tre enskilda SDGs samt en diversifierad global SDG-strategi, planeras att listas inom de närmaste veckorna. Alla sju ETFer följer MSCI-index och har totalkostnadskvoter (TER) på 0,35 %.

SDG-sortimentet består av:

Xtrackers MSCI Global SDGs UCITS ETF (XDGI)

Xtrackers MSCI Global SDG 3 Good Health UCITS ETF (XDG3)

Xtrackers MSCI Global SDG 6 Clean Water & Sanitation UCITS ETF (XDG6)

Xtrackers MSCI Global SDG 7 Affordable and Clean Energy UCITS ETF (XDG7)

Xtrackers MSCI Global SDG 9 Industry, Innovation & Infrastructure UCITS ETF (XDG9)

Xtrackers MSCI Global SDG 11 Sustainable Cities UCITS ETF (XG11)

Xtrackers MSCI Global SDG 12 Circular Economy UCITS ETF (XG12)

Olivier Souliac, senior Xtrackers-produktspecialist på DWS, sa att de sex enskilda SDGerna valdes baserat på MSCIs hållbara intäktsmått och dess tematiska kartläggningsmetodik.

Hållbara intäkter kommer att stå för 75 % av indexen medan de framtidsinriktade tematiska mätvärdena – som täcker företag som ännu inte når intäktsmålen men som förväntas växa – kommer att utgöra de återstående 25 %.

De sex enskilda SDGrna kommer att spåra ungefär ”60-100” företag medan XDGI, som tillämpar samma mått på MSCI All Country World-index, kommer att spåra över 200 aktier.

”Tanken var att utveckla ett tematiskt ESG-område genom att titta på data som understryker de 17 SDGs” sa Souliac. ”Vi ville fokusera på de SDG som presenterar en tillväxthistoria i den meningen att företag kan göra meningsfulla intäkter och därför ett meningsfullt bidrag till dessa SDG.

”Vi kommer inte att erbjuda alla 17 SDGer som ETFer. Anledningen till att vi har ett intäktsbaserat tillvägagångssätt är att några av SDGs som noll hunger och utbildning bara verkligen kan fyllas av samhället och regeringarna och inte är teman i betydelsen att de är tillväxtberättelser.”

Trots detta tillade Souliac att DWS skulle se till att utöka utbudet om företagens rapportering av ESG-data skulle förbättras.

SDG är en verklig möjlighet att vara en del av den transformation av företag och samhälle som är välbehövlig. SDGs löper fram till 2030 och tillsynsmyndigheter och regeringar styr kapital via reglering mot dessa mål”, sa han.

”Vi tycker att det är ett bra sätt för investerare att positionera sig inom det här området.”

Alla sju ETFer kommer att märkas enligt artikel 8 under SFDR (Sustainable Finance Disclosure Regulation).

Det är den senaste lanseringen för den tyska kapitalförvaltaren sedan den presenterade Xtrackers S&P 500 Equal Weight ESG UCITS ETF (XZEW) i december förra året.

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version