Nyheter

DWS lanserar euro- och US-dollar Xtrackers för gröna obligationer

Publicerad

den

Xtrackers bryter ny mark med UCITS ETF:er som refererar till index som är särskilt utformade för att rikta sig till gröna företagsobligationer. Exponering för gröna obligationer med investeringskvalitet via index strukturerade för att uppfylla EU: s krav på hållbar ekonomisk information

Quintet Private Bank fungerar som seed investor och kommer att använda ETF i sina diskretionära portföljer

DWS har kommit in på marknaden för gröna obligationer (ETF) med lanseringen av två Xtrackers ETF:er som ger investerare tillgång till den snabbt växande marknaden för gröna företagsobligationer. Hittills har fondföretagets gröna obligations ETF-utrymme dominerats av produkter som riktar sig till det breda gröna obligationssegmentet, vilket har resulterat i betydande avsättningar till stats- och överskuldsskulder, men i en genombrottsutveckling riktar de nya Xtrackers ETF sig specifikt till den gröna företagsobligationsmarknaden.

Xtrackers EUR Corporate Green Bond UCITS ETF och Xtrackers USD Corporate Green Bond UCITS ETF noterades i måndags på Deutsche Bӧrse. De båda ETF:erna använder fysisk replikering och spårar nyutvecklade Bloomberg Barclays-index som använder MSCI ESG-forskningsdata för att bedöma referenserna för berättigade skulder baserat på Green Bond Principles-kriterier.

Måste klassificeras som investment grade

För att kvalificera sig för indexet måste obligationer bedömas som investment grade och intäkterna måste anges för finansiering av klimat- och miljöprojekt. Kvalificerade emittenter måste uppfylla ESG-kriterier (miljö, social och styrning) relaterade till MSCI ESG-betyg, affärsengagemang och kontroversfilter. Indexen överensstämmer med DWS ESG-standarder och är utformade för att uppfylla artikel 9-klassificeringen enligt Europeiska unionens hållbarhetsförordning för hållbar ekonomi, vilket innebär att de kvalificeras som fonder som specifikt har hållbarhet som sitt investeringsmål.
”Gröna obligationsemissioner blomstrar, men de flesta gröna obligationsindex är partiska mot stats- och överstatliga skulder. De nya Xtrackers ETF:erna i amerikanska dollar och EUR-gröna obligationer har konstruerats för att ge investerare exponering mot det företags- och företagsrelaterade byrånsegmentet på denna snabbt utvecklande marknad. Detta ger investerare i företagsobligationer ett tvingande alternativ till traditionella erbjudanden och ESG-erbjudanden, säger Michael Mohr, DWS chef för passiv produktutveckling.

Quintet, den luxemburgska privata banken, är investerare i ETF: er och kommer att distribuera produkterna i sina diskretionära portföljer. Banken arbetade nära DWS under produktutvecklingsfasen för att säkerställa att ETF: erna återspeglar investerarnas preferenser.

”Vi är fast beslutna att göra hållbarhet till standardmetoden för alla våra kunder”, säger James Purcell, koncernchef för hållbara investeringar på Quintet. ”Det inkluderar att arbeta med en globalt ledande grupp som DWS för att tillhandahålla innovativa produkter som möter kundernas behov och hjälper till att hantera den brådskande klimatutmaningen.”

Båda ETF:erna har en årlig all-in-avgift (totalkostnadsprocent) på 0,25%. En EUR-säkrad andelsklass av Xtrackers USD Corporate Green Bond UCITS ETF har också noterats.

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version