Nyheter

DWS adderar ytterligare Xtrackers ETF i linje med Paris Climate Agreement

Publicerad

den

En ytterligare Xtrackers ETF Xtrackers Emerging Markets Net Zero Pathway Paris Aligned UCITS ETF (XEMN) ger exponering mot aktier på tillväxtmarknader och anpassar sig till EUs Paris Aligned Benchmark-regler (PAB)

Klimatrelaterade mått och mål för företag är avgörande för övervikt och undervikt i index. DWS erbjuder nu sex aktie-ETFer och fyra obligations-ETFer i linje med Paris Climate Agreement

DWS har lanserat en ny Xtrackers ETF baserad på framväxande aktiemarknader, med fokus på miljömässiga, sociala och styrande egenskaper och även i linje med målen i 2015 års klimatavtal i Paris. Inklusive den nya ETFen har DWS redan lanserat sex ETFer baserade på samma indexmetod, vilket ger exponering mot följande aktiemarknader: Global, USA, Europa, Eurozonen, Japan och nu även Emerging Markets.

Dessutom, i november 2022, introducerade DWS fyra Xtrackers ETFer som spårar företagsobligationsmarknaden i euro och amerikanska dollar med olika löptider och vars spårade index också är i linje med målen i Paris klimatavtal.

Xtrackers Emerging Markets Net Zero Pathway Paris Aligned UCITS ETF är noterad på Deutsche Boerse och London Stock Exchange, med andra börser att följa. Denna ETF syftar till att minska utsläppen i linje med målen i Paris klimatavtal, med det underliggande indexet därför motsvarar EU:s Paris Aligned Benchmark (PAB) regler.

Närmare bestämt följer ETF Solactive ISS ESG Emerging Markets Net Zero Pathway Index, som syftar till att uppnå en 50-procentig minskning av koldioxidintensiteten jämfört med ett motsvarande icke-ESG-marknadsindex, i linje med målen i Paris klimatavtal, som samt en kontinuerlig minskning av kolintensiteten med sju procent per år.

”Med den nya ETFen erbjuder vi nu ett komplett utbud av produkter som är anpassade till Paris Climate Agreement – vilket ger investerare lämpliga lösningar för både utvecklade och tillväxtmarknader”, säger Simon Klein, Global Head of Passive Sales på DWS.

Alla Xtrackers equity ETFer i Net Zero Pathway-serien kännetecknas av att de är inriktade på Paris Climate Agreement. De tar också hänsyn till rekommendationer från Institutional Investors Group on Climate Change (IIGCC) , enligt definitionen i motsvarande ”Net Zero Investment Framework Implementation Guide”. Detta innebär att indexen inte väger de inkluderade indexmedlemmarna enbart utifrån deras kolintensitet, i enlighet med rekommendationerna från IIGCC.

En övervikt av företag i indexen baseras på i vilken utsträckning de antar vetenskapsbaserade mål, enligt definitionen av initiativet med samma namn. Relevanta för indexviktningen är också standarderna för klimatrapportering enligt definitionen av Task Force on Climate-related Financial Disclosures (TCFD) och insatser för att mildra klimatförändringarna.

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version