Följ oss

Nyheter

DWAW ETF strävar efter långsiktig kapitalökning

Publicerad

den

AdvisorShares Dorsey Wright FSM All Cap World ETF (NasdaqGM: DWAW ETF) är en aktivt förvaltad fond-i-fond som följer en egen reglerbaserad momentumstrategi och strävar efter långsiktig kapitalökning

AdvisorShares Dorsey Wright FSM All Cap World ETF (NasdaqGM: DWAW ETF) är en aktivt förvaltad fond-i-fond som följer en egen reglerbaserad momentumstrategi och strävar efter långsiktig kapitalökning. Denna Fond i fond ETF kommer med en förvaltningskostnad på 1,24 procent.

DWAW är en aktivt förvaltad fond. Fonden följer en reglerbaserad patentskyddsmetod som använder momentumfaktorer – trendanalys, marknadsmässig styrka och peer relativ styrka för att fördela sin portfölj över globala marknader och alla marknadstak. Således tillhandahåller en investeringsstrategi för ”gå var som helst” aktieexponering. Ett förutbestämt ETF-universum, valt av Dorsey Wright, görs med de som rankas i en toppnivå identifieras för inkludering i modellen. Fonderna måste upprätthålla en toppnivå för att vara kvar i portföljen vid varje kvartalsbalans. DWAW kommer också att investera i defensiva investeringar som består av räntebärande ETF eller kontanter i tider med bred aktiesvaghet och kontantstyrka. När fonden investeras i defensiva investeringar förkortas dess återbalanseringsfrekvens för att återgå till ETF-positioner i aktier då gynnsamma marknadsförhållanden identifieras.

Fondöversikt

Investeringen syftar till att ge långsiktig kapitalökning med kapitalbevarande som ett sekundärt mål. Fonden är en aktivt förvaltad börshandlad fond (”ETF”) som i första hand är en ”fond av fonder”. Rådgivaren strävar efter att uppnå sitt investeringsmål genom att investera i ETF: er som huvudsakligen investerar i inhemska och utländska aktierelaterade värdepapper, även på tillväxtmarknader. Fonden investerar i räntebärande ETF: er med kort eller ultra kort varaktighet, penningmarknadsfonder, likvida medel (”Defensive Investments”). Det kan investera i anslutna och icke-närstående ETF:er.

Handla DWAW ETF

AdvisorShares Dorsey Wright FSM All Cap World ETF (NasdaqGM: DWAW ETF) är en amerikansk ETF. Av den anledningen finns den inte i utbudet hos svenska nätmäklare. IG erbjuder erbjuder emellertid handel i denna börshandlade fond. Till IGs ETF Screener.

Innehav

KortnamnBeskrivningPortföljvikt %
RSPINVESCO S&P 500 EQUAL WEIGHT50.31%
RPVINVESCO S&P 500 PURE VALUE E49.68%
BLACKROCK TREASURY TRUST INSTL 620.06%
Kontanter-0.05%

Innehaven kan komma att förändras.

Fortsätt läsa
Klicka för att kommentera

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.