Följ oss

Nyheter

Dogecoin stod för 62% av kryptointäkterna under andra kvartalet

Publicerad

den

krypto stod för mer än hälften av all transaktionsbaserad försäljning under andra kvartalet. Vidare säger det amerikanska företaget att 62% av kryptointäkterna

Robinhood sa att krypto stod för mer än hälften av all transaktionsbaserad försäljning under andra kvartalet. Vidare säger det amerikanska företaget att 62% av kryptointäkterna kom från dogecoin, ett memeinspirerat digitalt mynt som ursprungligen började som ett skämt.

I sin första resultatrapport sedan börsnoteringen förra månaden sade Robinhood att intäkterna från kryptotransaktioner var 233 miljoner dollar, en ökning från 5 miljoner dollar för ett kvartal sedan. Crypto stod för 52% av transaktionsbaserade intäkter, steg från 17% första kvartalet och 4% fjärde kvartalet förra året.

Företaget noterade också att mer än 60% av de kumulativa nätfinansierade kontona handlade krypto under kvartalet. ”De tre månader som slutade den 30 juni 2021 är det första kvartalet där en större andel nya kunder placerade sin första handel med krypto snarare än aktier”, säger Robinhood i resultaträkningen.

Medan Robinhood blev populär genom att erbjuda gratis aktiehandel till en ny generation investerare, har företaget också varit en stor förmånstagare av ökningen på marknaderna för kryptovaluta. Appen låter investerare köpa och sälja sju digitala valutor, inklusive bitcoin, bitcoin cash, dogecoin, ethereum och litecoin.

Kryptovalutor hade ett särskilt volatilt andra kvartal. Priset på bitcoin sjönk med mer än 40% efter ett stort rally 2020, även om det sedan har fått tillbaka mycket av det värdet. Under tiden steg Ethereum med cirka 18%och dogecoin mer än fyrdubblades i värde.

Robinhood sade i sitt börsintroduktionsprospekt att dogecoin stod för 34% av sina kryptovaluta-transaktionsbaserade intäkter under det första kvartalet, upp från 4% under det fjärde kvartalet. Mycket av den ökningen sammanföll med en flod av tweets om dogecoin från Teslas vd Elon Musk.

Det antalet steg betydligt högre under den senaste perioden eftersom dogecoins värde fortsatte att stiga. Robinhood inkluderade till och med en specifik risk i sitt prospekt och kvartalsrapport kopplad till dogecoin och noterade att dess verksamhet kan skadas ”om marknaderna för dogecoin försämras eller om priset på dogecoin sjunker.”

Robinhood tjänar pengar i krypto genom att dirigera order till marknadsaktörer som enligt företaget erbjuder ”konkurrenskraftiga priser” och tar en procentandel av ordervärdet. Sammantaget fördubblades kryptotillgångar på plattformen under andra kvartalet till 22,7 miljarder dollar från 11,6 miljarder dollar ett kvartal tidigare och 3,5 miljarder dollar i slutet av 2020.

PayPal, Coinbase, som börsnoterades tidigare i år och Square’s Cash App är andra populära tjänster som används av amerikanska konsumenter för att köpa och sälja kryptovalutor.

Static - White - 500x500

Fortsätt läsa
Klicka för att kommentera

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *