Följ oss

Nyheter

Detta är investerarnas favoriter bland de börshandlade fonderna

Publicerad

den

Detta är investerarnas favoriter bland de börshandlade fonderna

Detta är investerarnas favoriter bland de börshandlade fonderna I dag finns det mer är 2 biljoner USD placerat i ETFer världen över, där investerarna kan välja att få en billig och bred marknadsexponering, smart beta eller exponering mot enskilda sektorer bland annat. Detta är investerarnas favoriter bland de börshandlade fonderna.

Vanguard 500 Index (NYSEArca: VOO) var den snabbast växande börshandlade fonden under de tre åren som slutade 31 december. VOO har under denna period ökat det förvaltade kapitalet från 2,4 miljarder dollar till 27,6 miljarder USD.

Bloombergs har genomfört en ranking med hänsyn till en-, två- och treåriga förmögenhetstillväxt där ettårs tillväxt viktas till 50% och två- och treåriga tillväxt viktas 30% och 20%, respektive. Den snabba tillväxten i VOO kan bero på denna ETFs låga driftskostnadsprocent på 0,05. Med en daglig omsättning på 1,4 miljoner andelar, vilket är lågt med tanke på den förvaltade volymen, finns det anledning att tro att många investerare väljer att använda VOO som en buy-and-hold placering.

SPDR S & P 500 ETF (NYSEArca: SPY), den största S & P 500-relaterad ETF, har en driftskostnadsprocent på 0,09% och en genomsnittlig volym på över 110 miljoner andelar, vilket tyder på att många stora aktörer använder SPY för att gå in och ut ur marknaden.

Ett par andra riktigt billiga börshandlade fond som tagit sig in på Bloombergs lista över de snabbast växande ETFerna är Schwab U.S. Large-Cap ETF (NYSEArca: SCHX) och Schwab U.S. Broad Market ETF (NYSEArca: SCHB), två av marknadens billigaste börshandlade fonder som endast debiterar sina andelsinnehavare en förvaltningskostnad om 0,04 procent. Dessa två ETFer är dessutom möjliga att handla courtagefritt på Charles Schwab OneSource Platform.

Inte bara passiva ETFer som lockar

Det är emellertid inte bara de passiva börshandlade fonderna som lockar, även några av de ETFer som replikerar alternativ index, så kallade smart-beta ETFer, har tagit sig in på listan över de tio snabbast växande börshandlade fonderna. Guggenheim S&P 500 Equal Weight ETF (NYSEArca: RSP), en börshandlad fond som replikerar utvecklingen av aktierna som ingår i S&P 500, men med lika vikter, till skillnad från SPY som arbetar med en kapitalviktad sammansättning och Powershares FTSE RAFI US 1000 Portfolio (NYSEArca: PRF), som följer en Research Affiliates index som väljer aktier baserat på bokfört värde, kontanter flöde, försäljning och utdelning, har både snabbt ackumulerade tillgångar under åren.

PRF har utklassat S&P 500 indexet sedan starten den 19 december 2005 och har gett sina ägare en värdeökning om 120 procent, att jämföra med 103 procent för S&P 500. RSP har under de senaste tio åren gett sina ägare en genomsnittlig värdeökning om 9,3 procent medan S&P gett 7,9 procent,

Investerarna har också jagat överavkastning inom vårdutrymmet. Vanguard Health Care ETF (NYSEArca: VHT) och iShares Nasdaq Biotechnology ETF (NasdaqGS: IBB) där bland snabbast växande ETFerna. Dessa börshandlade fonder har utklassat de bredare marknadsindexen och har stigit med i genomsnitt 28,9 respektive 43,7 procent under de tre senaste åren.

Fortsätt läsa
Klicka för att kommentera

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.