Följ oss

Nyheter

Detta är börsens sektorer som är vinnare på Trumps valseger

Publicerad

den

Detta är börsens sektorer som är vinnare på Trumps valseger

Bioteknik och läkemedelssektorerna är klara vinnare på Trumps valseger eftersom Wall Street var oroade för att demokraterna skulle genomföra kontroller av läkemedelspriserna. Bland förlorarna fanns de landspecifika börshandlade fonder som investerar på den mexikanska aktiemarknaden. Detta är börsens sektorer som är vinnare på Trumps valseger

För den som är intresserad av att köpa Bioteknik och läkemedelssektorerna genom en börshandlad fond kan nämnas

BioShares Biotechnology Products Fund (NasdaqGM: BBP), en ETF som investerar i USA-noterade bioteknikföretag med ett primär produktutbud eller produktkandidat som har landat FDA godkännande.

ALPS Medical Breakthroughs ETF (NYSEArca: SBIO) som fokuserar på små och medelstora företag som har ett eller flera läkemedel i antingen fas II eller fas III amerikanska FDA kliniska prövningar.

SPDR S & P Biotech ETF (NYSEArca: XBI), som investerar genom en så kallad likaviktad metod

Läkemedelsaktierna fick nytt mot efter det att aktiehandlarna såg risken minska. Innan valet var utvecklingen för denna sektor minst sagt deprimerande eftersom Hillary Clinton kritiserade de orimliga priserna på specialistläkemedel och avsåg att införa prissänkningar på dessa. Efter hennes förlust drog de flesta verkställande direktörerna för bioteknik och läkemedelsbolag en lättnadens suck eftersom de bedömer att Trump kommer att ha mer akuta prioriteringar på sin agenda än priserna på läkemedel.

Förlorarna

Bland förlorarna hittar vi de landsspecifika börshandlade fonder som investerar på den mexikanska aktiemarknaden, till exempel

iShares MSCI Mexico Capped ETF (NYSEArca: EWW) som har brett urval av mexikanska aktier i sin portfölj

och

SPDR MSCI Mexico Quality Mix ETF (NYSEArca: QMEX) som köper aktier på börsen i Mexiko efter en mer selekterad urvalsmetod, baserat på värde, kvalitet och låg volatilitet.

iShares MSCI Mexico Capped (NYSEArca: EWW)

Denna ETF har som mål att replikera investeringsresultat från MSCI Mexico Invest Market Index (IMI) 25/50. Den börshandlade fonden kommer alltid att investera minst 80 procent av sina tillgångar i värdepapper i dess underliggande index och i depåbevis som representerar värdepapper i dess underliggande index. MSCI Mexico Invest Market Index (IMI) 25/50 är ett free float-justerat marknadsvärdesviktat index med en skyddande metod som tillämpas för att emittenten vikter så att ingen enskild aktie kan ha en vikt som överstiger 25% av det underliggande indexet, och alla emittenter med vikt på över fem (5) begränsas så att de inte kan ha en kumulativt vikt som överstiger 50 procent av portföljvärdet.

Fortsätt läsa
Klicka för att kommentera

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *