Följ oss

Nyheter

Det fallande oljepriset gör Chile till det bästa valet i Latinamerika

Publicerad

den

Det fallande oljepriset gör Chile till det bästa valet i Latinamerika

Chile det bästa valet i Latinamerika i spåren av ett fallande oljepris. Chile är nämligen, till skillnad från många andra latinamerikanska länder, en nettoimportör av olja. Det gör att Chile har bättre förutsättningar att utvecklas väl under 2015 än övriga ekonomier i Latinamerika. Det gäller även iShares MSCI Chile Capped ETF (NYSEARCA: ECH), den börshandlade fond som replikerar utvecklingen av den chilenska börsen. Det fallande oljepriset gör Chile till det bästa valet i Latinamerika. Det fallande oljepriset gör Chile till det bästa valet i Latinamerika

I och med att Chile är en stor nettoimportör av olja har landet goda förutsättningar att dra ekonomisk fördel av ett lägre oljepris skriver Credit Suisse i en nyligen publicerad rapport med namnet 2015 outlook for Latin America. I denna rapport uppgraderar Credit Suisse Chile till övervikt. Banken nedgraderar däremot Colombia, representerat av de börshandlade fonderna GXG, COLX och ICOL till marknadsvikt.

Brasilien nedgraderas till undervikt, vilket bör ha en negativ påverkan på den börshandlade fond som heter iShares MSCI Brazil Capped ETF (NYSEARCA: EWZ), främst på grund av försämrad BNP, dåliga utsikter för en ekonomisk tillväxt, dålig BNP och resultatutsikter, finanspolitisk åtstramning, valutarisk, och en ännu så länge hög värdering.

Mexiko som representeras av iShares MSCI Mexico Capped ETF (NYSEARCA: EWW) behåller sin status som Marknadsvikt då ekonomiska fundamenta balanseras mot den höga värderingen.

Credit Suisse väljer att behålla undervikt för Peru iShares MSCI Peru Capped ETF (NYSEARCA: EPU)

Fortsätt läsa
Klicka för att kommentera

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.