Nyheter

Den förvaltade volymen för Royal Mint Physical Gold ETC når sin högsta nivå sedan lanseringen

Publicerad

den

Royal Mint Physical Gold ETC (RMAU) har nästan en halv miljard dollar i tillgångar under förvaltning (AUM). Den 31 december 2021 uppgick RMAUs AUM till 278 miljoner dollar. Den 8 mars 2022 översteg dess AUM 486 miljoner USD, vilket motsvarar en tillväxt på 73,4 procent hittills under året. Detta betyder att den förvaltade volymen för Royal Mint Physical Gold ETC når sin högsta nivå sedan lanseringen.

RMAU var den första finansiella börsnoterade produkten som sponsrades av The Royal Mint och den första guld-ETC som lanserades i samarbete med ett europeiskt myntverk.

ETC ger investerare exponering för spotpriset på guld genom att fysiskt hålla guldtackor. Guldtackorna är 100 procenti överensstämmelse med LBMAs riktlinjer för ansvarsfulla inköp 2019. Detta är den högsta standarden för ansvarsfulla inköp inom branschen. RMAUs guld förvaras i Royal Mints mycket säkra valv i Llantrisant, Cardiff.

Hector McNeil, med-VD och medgrundare av HANetf kommenterar: ”Vi lanserade The Royal Mint Physical Gold ETC (RMAU) för bara två år sedan. Vi är glada över att se denna ETC nå nästan en halv miljard dollar i AUM på så kort tid. Guld kommer alltid att vara en tillgång av intresse för investerare som söker en diversifierad portfölj. Med världen på en sådan turbulent plats, oavsett om det är pandemin, inflationen eller krigsutbrottet i Europa, kommer denna ädla metall sannolikt att ha ännu mer attraktionskraft för dem som letar efter någon form av försäkring. RMAU är ett unikt sätt att få guldexponering. Inte bara är dess guldtackor till 100 % i enlighet med LBMA:s riktlinjer för ansvarsfulla inköp 2019, utan de fysiska guldtackorna hålls i Royal Mints valv, som är en av de säkraste platserna i världen på landsbygden i Wales och inte i London eller New York där de flesta andra guldförvarsvalv är baserade. RMAU resonerar också med investerare på grund av den unika egenskapen att kunna lösa in ETC för Royal Mint tackor och mynt på efterfrågan.”

Handla RMAU

RMAU handlas i dag på Deutsche Boerse (Xetra). Det betyder att det går att handla andelar i The Royal Mint Physical Gold ETC Securities (RMAU) i genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRO, Nordnet och Avanza.

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version