Följ oss

Nyheter

DEEP ETF investerar i undervärderade småbolag

Publicerad

den

Roundhill Acquirers Deep Value ETF (NYSEArca: DEEP ETF) spårar ett likaviktat index på 100 small cap aktier i USA, efter börsvärde, som är potentiellt undervärderade

Roundhill Acquirers Deep Value ETF (NYSEArca: DEEP ETF) spårar ett likaviktat index på 100 small cap aktier i USA, efter börsvärde, som är potentiellt undervärderade baserat på deras fundamentala värdering.

DEEP har djupt undervärderade innehav från de minsta 75% av amerikanska aktier, inklusive micro cap, som är fundamentalt starka. Det underliggande indexet använder sitt eget värderingsvärde som heter The Acquirer’s Multiple. Denna modell utvärderar beståndsdelar i flera steg för att nå ett mycket smalt urval av värdeaktier.

Aktierna granskas först och rangordnas individuellt baserat på deras tillgångar, resultat och kassaflöden. Potentiella komponenter screenas vidare för bedrägeri, vinstmanipulation och ekonomisk nöd, med säkerhetsmarginal som beaktas i granskningen inklusive bred rabatt, stark likviditetsbalans och fritt kassaflöde. Slutligen granskas varje återstående komponent noggrant för rättsmedicinsk granskning av deras finansiella rapporter. De 100 bästa aktierna som passerar varje steg utgör portföljen, där varje namn får en lika stor vikt på 1%. Indexet ska balanseras om och rekonstitueras varje kvartal. Före den 26 oktober 2020 var DEEP endast inriktat på large caps.

Varför investera i DEEP Value ETF?

Roundhill tror att investering i undervärderade aktier kan ge långsiktig investeringsavkastning.

DEEP började spåra Acquirers Deep Value Index, som förskjutit sin strategi för att rikta in sig på small cap– och micro cap företag den 26 oktober 2020. Före juni 2020 fungerade fonden med en annan sponsor.

Denna ETF har en förvaltningskostnad på 0,80 procent. DEEP arbetar inte med aktielån. Det är en utdelande ETF.

Fondbeskrivning och mål

Roundhill Acquirers Deep Value ETF (“DEEP ETF”) är utformat för att erbjuda detaljhandels- och institutionella investerare exponering för djupt undervärderade aktier, i syfte att tillhandahålla investeringsresultat som nära motsvarar, före avgifter och kostnader, till resultatet för Acquirers Deep Value Index ( ”DEEP Index”).

Acquirers Deep Value Index syftar till att hitta djupt undervärderade små- och mikrokapitalaktier med Acquirers Multiple®, det mått som används av aktivister och buyout-företag för att identifiera mål.

Handla DEEP ETF

Roundhill Acquirers Deep Value ETF (NYSEArca: DEEP ETF) ger exponering mot amerikanska small cap aktier, och är en amerikansk ETF. Den finns endast att handla i USA. Av den anledningen finns den inte i utbudet hos svenska nätmäklare. IG erbjuder erbjuder emellertid handel i EWN. Till IGs ETF Screener.

Innehav

ViktNamnKortnamn
1.25%B. RILEY FINANCIAL INCRILY
1.23%O-I GLASS INCOI
1.22%BLUELINX HLDGS INCBXC
1.19%ROCKY BRANDS INCRCKY
1.19%SYSTEMAX INCSYX
1.16%BRIGHTSPHERE INVT GROUP INCBSIG
1.14%TRI POINTE GROUP INCTPH
1.13%CITI TRENDS INCCTRN
1.13%MERIDIAN BANCORP INC MDEBSB
1.12%BOISE CASCADE CO DELBCC

Den börshandlade fondens innehav och allokeringar kan komma att ändras när som helst och bör inte tolkas som ett erbjudande om att förvärva dessa värdepapper.

Fortsätt läsa
Klicka för att kommentera

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *