Nyheter

DECD ETF är tyska företag med ESG-inriktning

Publicerad

den

AMUNDI DAX 50 ESG UCITS ETF DR (DECD ETF) försöker replikera, så nära som möjligt, utvecklingen av DAX 50 ESG Index.

Denna ETF har exponering mot de 50 största tyska företagen med undantag för företag som identifierats som icke-kompatibla baserat på Sustainalytics Global Standards Screening-bedömningar och företag som är involverade i kontroversiella vapen, militära kontrakt, tobak, kärnkraft eller termiskt kol.

För ytterligare information, se KIID, fondprospektet och STOXX Index-metoden för fullständig information om uteslutningskriterier.

Beskrivning av Amundi DAX 50 ESG UCITS ETF DR (C)

Amundi DAX 50 ESG UCITS ETF DR (C) investerar i aktier med inriktning Social/Environmental, det vill säga ESG i Tyskland. Utdelningarna i fonden återinvesteras (ackumuleras).

Den totala kostnadskvoten uppgår till 0,15 % p.a. Fonden replikerar det underliggande indexets utveckling genom att köpa alla indexbeståndsdelar (full replikering). Amundi DAX 50 ESG UCITS ETF DR (C) är en mycket liten ETF med tillgångar på 7 miljoner GBP under förvaltning. DECD ETF är yngre än 1 år och har hemvist i Luxemburg.

Investeringsstrategi

DAX® 50 ESG-index följer de 50 största, mest likvida tyska aktierna som klassificeras som särskilt hållbara enligt ESG-kriterier (miljö, social och bolagsstyrning). Företag som är involverade i produktion eller handel med kontroversiella vapen, tobak, termiskt kol och kärnenergi är kategoriskt uteslutna.

Handla DECD ETF

AMUNDI DAX 50 ESG UCITS ETF DR (DECD ETF) är en europeisk börshandlad fond. Denna fond handlas på flera olika börser, till exempel Borsa Italiana och Deutsche Boerse Xetra. Av den anledningen förekommer olika kortnamn på samma börshandlade fond.

Det betyder att det går att handla andelar i denna ETF genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRO, Nordnet och Avanza.

Börsnoteringar

BörsValutaKortnamn
Borsa ItalianaEURDAXESG
SIX Swiss ExchangeEURDESG
XETRAEURDECD

Största innehav

VärdepapperVikt %
LINDE PLC ORD7.64% 
SAP SE ORD7.36% 
SIEMENS ORD7.19% 
ALLIANZ SE ORD6.25% 
BASF SE ORD5.06% 
DAIMLER ORD5.04% 
DEUTSCHE POST ORD4.92% 
DEUTSCHE TELEKOM AG ORD4.88% 
ADIDAS ORD4.57% 
INFINEON TECHNOLOGIES ORD3.94%

Innehav kan komma att förändras

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version