Nyheter

CLMA, världens första decarboniseringsfokuserade ETF listas på LSE

Publicerad

den

iClima Global Decarbonisation Enablers UCITS ETF (CLMA), världens första ETF med fokus på decarbonisering kommer att listas på London Stock Exchange (LSE). Lanseringen sker tillsammans med white label plattformen HANetf. HANetf säger att de är glada över att kunna lansera en UCITS ETF med fokus på företag som erbjuder produkter och tjänster som möjliggör undvikande av CO2e. Detta görs i partnerskap med iClima Earth. iClima Global Decarbonisation Enablers UCITS ETF (CLMA) noteras på Londonbörsen i början av december.

CLMA är unikt eftersom det förskjuter fokus från företagens utsläppsminskande åtgärder till företag som erbjuder produkter och tjänster som direkt möjliggör lösningar för att undvika koldioxidutsläpp CLMA belyser även innovatörer för klimatförändringar.

CLMA spårar iClima Global Decarbonisation Enablers Index, ett index som är utformat för att mäta resultatet för värdepapper från fem delsektorer inklusive:

  • Grön energi
  • Grön transport
  • Förbättringar av vatten och avfall
  • Lösningar som möjliggör avkolning
  • Hållbara produkter

Varför investera?

Fokus på att undvika koldioxidutsläpp:

CLMA fokuserar på de företag som direkt möjliggör koldioxidundvikande för att nå klimatförändringsmål. Detta är till skillnad från andra ESG- eller klimatförändringsprodukter som kan fokusera på att företag minskar sitt eget koldioxidavtryck eller saknar kvantifiering av potentiellt koldioxidundvikande.

Reglering och marknadsstyrd driven megatrend:

Klimatförändringarna och övergången till en koldioxidsnål ekonomi är en av de största megatrenderna under 2000-talet. Gröna investeringar drivs till stor del av en kombination av klimatförändringsstödjande regleringsändringar som 2015 års Parisavtal. Nya konsumentbaserade preferenser som veganism, delningsresande och elfordon driver övergången till en koldioxidsnål ekonomi.

Balanserad och diversifierad exponering för klimatförändringslösningar:

CLMA tillhandahåller balanserad exponering för företag som tillhandahåller klimatförändringslösningar från fem delsektorer inklusive grön energi, grön transport, vatten- och avfallsförbättringar, lösningar för koldioxidutsläpp och möjliggör hållbara produkter. Varje företag är begränsat till två procent för att undvika överexponering för stora bolag.

CLMA är lämplig för investerare som vill få exponering för ESG-fonder och företag. Den årliga förvaltningskostnaden ligger på 0,65 procent per år. Denna ETF kommer att handlas i dollar. CLMA är en ackumulerande ETF, vilket betyder att den inte har någon utdelning. I stället återinvesterar fonden de erhållna utdelningarna. Den arbetar med fysisk replikering, och kommer initialt att handlas på London Stock Exchange.

IClima Global Decarbonisation Enablers Ucits ETF (CLMA) kommer även att tas upp till handel på tyska Xetra samt Milanobörsen. Det gör att denna ETF kommer att kunna handlas av svenska investerare genom de flesta nätmäklare, till exempel Nordnet och Avanza.

2 Kommentarer

Populära

Exit mobile version