Nyheter

De billigast börshandlade fonderna för solenergi och ren energi på marknaden

Publicerad

den

HANetf tillkännager en betydande minskning av kostnadskvoterna som kommer att göra deras börshandlade fonder för solenergi och ren energi till de lägsta på marknaden.

  • Solar Energy UCITS ETF (TANN) och HANetf S&P Global Clean Energy Select HANzero™ UCITS ETF (ZER0) kommer båda att se en betydande totalkostnadskvot vilket gör dem till den lägsta kostnaden i Europa för varje respektive tema.
  • Dessa sänkningar bör gynna både nuvarande ägare och nya investerare, och understryka HANetfs engagemang för att erbjuda konkurrenskraftiga priser och kostnadseffektiva lösningar.
  • ZER0 ger exponering för ren energi genom att följa S&P Global Clean Energy Select Index, guldstandardindexet för investeringar i ren energi.
  • TANN tillhandahåller riktad solenergiexponering med en unik modifierad likaviktsmetodik.

HANetf, Europas första och enda oberoende UCITS ETF och ETC-plattform, och ledande leverantör av ETP:er för digitala tillgångar, är glada att kunna tillkännage en anmärkningsvärd minskning av totalkostnadskvoten (TER) för två av dess framstående renenergifokuserade fonder: Solar Energy UCITS ETF (TANN) och HANetf S&P Global Clean Energy Select HANzero™ UCITS ETF (ZER0).

TANN, Europas första solenergi-ETF, kommer att bevittna en avsevärd TER-minskning från 69 baspunkter (bps) till 49 bps. Denna minskning representerar en kostnadsminskning på 29 procent, vilket ger en betydande förbättring av fondens totala kostnadsstruktur. Sänkningen understryker HANetfs engagemang för att erbjuda konkurrenskraftiga priser samtidigt som de levererar optimala investeringsresultat för sina kunder.

Utöver detta kommer ZER0, som tillhandahåller ren exponering för globala företag inom ren energi, att se sin TER minska från 55 bps till 39 bps – en minskning med 29 procent. ZER0 inkluderar också en koldioxidkompensation, vilket möjliggör koldioxidneutrala investeringar från början av investeringen. Kostnaderna för koldioxidkompensation betalas inom TER och är inte en extra kostnad.

När det globala skiftet mot förnybar energi intensifieras, tror HANetf att sänkta kostnader kommer att locka ett bredare spektrum av investerare som vill anpassa sina portföljer med hållbara mål.

De uppdaterade TERerna för båda ETFerna trädde i kraft den 1 juni 2023. Befintliga investerare kommer automatiskt att dra nytta av de minskade kostnadskvoterna, medan nya investerare kan dra nytta av den förbättrade kostnadsstrukturen omedelbart.

Hector McNeil, grundare och co-VD för HANetf, kommenterar: ”HANetf är stolta över att tillkännage de minskade kostnadskvoterna för dessa två banbrytande ETFer. Genom att avsevärt sänka TERerna visar vi vårt engagemang för att förse investerare med kostnadseffektiva och effektiva investeringslösningar, samtidigt som vi anpassar våra erbjudanden till den accelererande efterfrågan på investeringar i ren energi. Båda dessa fantastiska tematiska ETFer på dessa TER-nivåer kommer att vara de billigaste ETFerna som täcker dessa populära teman. Vi tror att dessa minskningar kommer att hjälpa investerare att öka sin avkastning över sina portföljer.”

Handla TANN ETF

HANetf Solar Energy UCITS ETF (TANN ETF) är en europeisk börshandlad fond som handlas på bland annat London Stock Exchange och tyska Xetra.

Det betyder att det går att handla andelar i denna ETF genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRONordnet och Avanza.

Handla ZER0

HANetf S&P Global Clean Energy Select HANzero UCITS ETF (ZER0 ETF) är en europeisk börshandlad fond som handlas på bland annat London Stock Exchange och tyska Xetra.

Det betyder att det går att handla andelar i denna ETF genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRONordnet och Avanza.

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version