Nyheter

DBGR ETF satsar på den tyska börsen

Publicerad

den

Xtrackers MSCI Germany Hedged Equity ETF (DBGR ETF) spårar ett marknadsvärdevägt, USD-säkrat index för stora och medelstora tyska aktier. Xtrackers MSCI Germany Hedged Equity ETF (DBGR ETF), som handlas på NYSEArca, är en utdelande ETF. Denna börshandlade fond kommer med en årlig förvaltningskostnad på 0,45 procent.

DBGR Factset Analytics Insight

DBGR är ett av få val för valutasäkrad exponering mot tyska aktier. Fonden innehar specifikt EWG, en bred, marknadslik korg med stora och medelstora tyska värdepapper, tillsammans med valutaterminer för att minska riskerna i samband med valutafluktuationer i euro i förhållande till USD. Genom att använda denna säkringsstrategi säljer indexet terminsavtalen i euro till en månads terminsränta. Som sådan kan dess avkastning skilja sig mycket från oskyddade peer -fonder.

Under de föregående åren har den stärkande USD hjälpt fonden att slå ut alla sina kamrater, men det är inte garanterat på något sätt framöver. Indexet balanserar om kvartalsvis.

Fondöversikt

Investeringen söker investeringsresultat som generellt motsvarar resultatet, före avgifter och kostnader, för MSCI Tyskland US Dollar Hedged Index. Fonden, med hjälp av en ”passiv” eller indexeringsinvesteringsmetod, söker investeringsresultat som generellt motsvarar prestanda före avgifter och kostnader för det underliggande indexet, som är utformat för att spåra den tyska aktiemarknadens utveckling samtidigt som exponering för fluktuationer minskar. mellan värdet av den amerikanska dollarn och euron. Det kommer att investera minst 80% av sina totala tillgångar (men vanligtvis mycket mer) i komponentpapper i det underliggande indexet. Fonden är icke-diversifierad.

Handla DBGR ETF

Xtrackers MSCI Germany Hedged Equity ETF (DBGR ETF) finns endast att handla i USA. Av den anledningen finns den inte i utbudet hos svenska nätmäklare. IG erbjuder erbjuder emellertid handel i DBGR ETF. Till IGs ETF Screener.

Även CMC Markets erbjuder handel med Xtrackers MSCI Germany Hedged Equity ETF (DBGR ETF) i form av CFDer. Till CMC Markets

Största innehav

KortnamnNamn% ViktSektor
SAPSAP SE9.30Informationsteknologi
SIESiemens AG-Reg7.66Industri
ALVAllianz SE-Reg5.77Finans
DTEDeutsche Telekom AG-Reg4.41Kommunikationstjänster
BASBASF SE4.37Materials
DAIDaimler AG4.32Sällanköpsvaror
DPWDeutsche Post AG-REG4.16Industri
ADSadidas AG4.09Sällanköpsvaror
BAYNBayer AG3.30Health Care
IFXInfineon Technologies AG3.10Informationsteknologi
VOW3Volkswagen AG2.58Sällanköpsvaror
MUV2Muenchener Rueckversicherungs-Reg2.51Finans
ANNVonovia SE2.26Real Estate
DB1Deutsche Boerse AG2.00Finans
BMWBayerische Motoren Werke Ag1.86Sällanköpsvaror

Innehav kan komma att förändras

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version