Nyheter

DAX ETF en bra proxy för den tyska aktiemarknaden

Publicerad

den

Global X DAX Germany ETF (Nasdaq: DAX ETF) är den enda amerikanska börsnoterade ETF som försöker spåra tyska DAX Index, bestående av de 30 största och mest likvida företagen som är upptagna till FWB Frankfurt Stock Exchange. Denna ETF handlas på Nasdaq, består av 30 olika innehav, precis som det index denna börshandlade fond följer. DAX är en utdelande ETF som två gånger per år vidaredistribuerar den erhållna utdelningen. Förvaltningskostnaden ligger på 0,20 procent per år.

Fondens mål

Global X DAX Germany ETF (DAX) strävar efter att tillhandahålla investeringsresultat som i allmänhet motsvarar DAX-indexets pris och avkastning, före avgifter och kostnader.

Varför DAX?

  • Effektiv åtkomst
  • DAX erbjuder tillgång till 30 av de största och mest likvida börsnoterade företagen i Tyskland, som spänner över en rad ekonomiska sektorer.
  • Riktad exponering
  • Fonden ger målinriktad exponering mot Tyskland, den största ekonomin i Europa mätt i form av bruttonationalprodukten, BNP.

Fondöversikt

Investeringen syftar till att ge investeringsresultat som nära motsvarar före avgifter och kostnader, i allmänhet med priset och avkastningsprestanda för DAX® Index. Fonden investerar minst 80% av dess totala tillgångar i värdepapper i det underliggande indexet och i amerikanska depåbevis (”ADRs”) och globala depåbevis (”DDR”) baserat på värdepapper i det underliggande indexet. Indexet spårar segmentet av de största och mest aktivt handlade företagen – så kallade blue chips – på den tyska aktiemarknaden. Fonden är icke-diversifierad.

Handla DAX

Global X DAX Germany ETF (Nasdaq: DAX ETF) ger exponering mot den tyska börsen, men det är en börshandlad fond som handlas i USA. Av den anledningen finns den inte i utbudet hos svenska nätmäklare. IG erbjuder erbjuder emellertid handel i denna börshandlade fond. Till IGs ETF Screener.

Innehav

Vikt (%)TickerName
10.20SAP GRSAP SE
10.18LIN GRLINDE PLC
8.70SIE GRSIEMENS AG-REG
7.39ALV GRALLIANZ SE-REG
5.35BAS GRBASF SE
5.28DAI GRDAIMLER AG
4.38DTE GRDEUTSCHE TELEKOM AG-REG
4.31BAYN GRBAYER AG-REG
3.95DPW GRDEUTSCHE POST AG-REG
3.86ADS GRADIDAS AG

Innehav kan komma att ändras.

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version