Nyheter

CT3C ETF satsar på clean energy

Publicerad

den

Global X CleanTech UCITS ETF USD Accumulating (CT3C ETF) investerar i aktier med fokus på clean energy, World. Utdelningarna i fonden återinvesteras (ackumuleras).

Den totala kostnadskvoten uppgår till 0,50 % p.a. Fonden replikerar resultatet för det underliggande indexet genom att köpa alla indexbeståndsdelar (full replikering). Global X CleanTech UCITS ETF USD Accumulating är en mycket liten ETF med tillgångar på 1 miljoner GBP under förvaltning. ETFen är yngre än 1 år och har hemvist i Irland.

Skäl att överväga CT3C ETF

Hög tillväxtpotential. ETF gör det möjligt för investerare att få tillgång till hög tillväxtpotential genom företag i framkant av en strukturell förändring av global energianvändning.

Obegränsad inställning. ETFens sammansättning överskrider klassiska sektors-, industri- och geografiska klassificeringar genom att spåra ett framväxande tema.

Medvetet förhållningssätt. ETF innehåller riktlinjerna för miljö, social och styrning (ESG) proxy röstning från Glass Lewis.

Sammanfattning av ETFen

Global X CleanTech UCITS ETF (CT3C) strävar efter att investera i företag som kan dra nytta av den ökade användningen av teknologier som hämmar eller minskar negativ miljöpåverkan. Detta inkluderar företag som är involverade i produktion av förnybar energi, energilagring, implementering av smarta nät, energieffektivitet i bostäder/kommersiellt och/eller produktion och tillhandahållande av föroreningsreducerande produkter och lösningar.

ETFens mål

Global X CleanTech UCITS ETF (CT3C) strävar efter att ge investeringsresultat som generellt motsvarar pris- och avkastningsutvecklingen, före avgifter och kostnader, för Indxx Global CleanTech v2 Index.

Handla CT3C ETF

Global X CleanTech UCITS ETF USD Accumulating (CT3C ETF) är en europeisk börshandlad fond. Denna fond handlas på flera olika börser, till exempel Borsa Italiana, Deutsche Boerse Xetra och London Stock Exchange. Av den anledningen förekommer olika kortnamn på samma börshandlade fond.

Det betyder att det går att handla andelar i denna ETF genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRO, Nordnet och Avanza.

Börsnoteringar

BörsValutaKortnamn
London Stock ExchangeUSDCTEK
London Stock ExchangeGBPCTEG
Borsa ItalianaEURCTEK
Deutsche Börse XetraEURCT3C
SIX Swiss ExchangeCHFCTEK

Största innehav

Vikt (%)KortnamnNamn
7.72PLUGPLUG POWER INC
7.68ENPHENPHASE ENERGY INC
5.84006400 KSSAMSUNG SDI CO LTD
5.60SGRE SMSIEMENS GAMESA R
5.11SEDGSOLAREDGE TECHNO
5.10968 HKXINYI SOLAR HOLDINGS LTD
4.81VWS DCVESTAS WIND SYSTEMS A/S
4.63FSLRFIRST SOLAR INC
4.41QSQUANTUMSCAPE CORP
3.59009830 KSHANWHA SOLUTIONS CORP

Innehav kan komma att förändras

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version