Nyheter

CPI ETF ger din portfölj ett skydd mot inflationen

Publicerad

den

IQ Real Return ETF (NYSEArca: CPI ETF) spårar ett index som ger högre avkastning än inflationstakten. Fondens index använder en multifaktormodell för att fördela mellan tillgångsslag och geografiska områden främst via ETF:er.

CPI syftar till att leverera avkastning över inflationen, men dess stabila avkastning har inte varit betydande. Fondens avkastning varierade lite de senaste 12 månaderna, med stöd av dess stora andel i kortfristiga statsobligationer. Denna position sänker volatiliteten men hjälper inte avkastningen på 0,98 procent mycket, och den höjer korrelationerna med ränteinkomsten. Kombinationen av högre korrelationer och långvarig exponering gör CPI mindre av en ren satsning i det absoluta avkastningsutrymmet jämfört med vissa konkurrenter. Fonden tar ut en relativt billig avgift om 0,21 procent, men kanske lite svår att svälja med tanke på sin enkla fond-av-fond-korg. CPI har emellertid utvecklats bättre än vissa konkurrenter, vilket inte säger mycket.

Investeringspolicy

Fonden söker investeringsresultat som i allmänhet motsvarar priset och avkastningsresultatet för dess underliggande index, IQ CPI Inflation Tracker Index. Underliggande index försöker replikera de riskjusterade avkastningsegenskaperna för konsumentprisindexet.

Investeringen söker ge ett investeringsresultat som i allmänhet motsvarar priset och avkastningen för dess underliggande index, IQ Real Return Index. Fonden är en ”fond av fonder” vilket innebär att den under normala omständigheter investerar minst 80% av nettotillgångarna plus beloppet för eventuella lån för investeringsändamål i de investeringar som ingår i dess underliggande index, vilket inkluderar underliggande fonder. Det underliggande indexet består av ett antal komponenter (”underliggande indexkomponenter”) valda i enlighet med den reglerbaserade metoden för ett sådant underliggande index.

Handla CPI ETF

IQ Real Return ETF (NYSEArca: CPI ETF) finns endast att handla i USA. Av den anledningen finns den inte i utbudet hos svenska nätmäklare. IG erbjuder erbjuder emellertid handel i IQ Real Return ETF (NYSEArca: CPI ETF).

Största innehav

FöretagKortnamnVikt
IQ Ultra Short Duration ETFULTR25.04%
iShares Short Treasury Bond ETFSHV25.01%
SPDR Bloomberg Barclays 1-3 Month T-Bill ETFBIL19.57%
Invesco CurrencyShares Japanese Yen TrustFXY7.53%
iShares 7-10 Year Treasury Bond ETFIEF4.83%
Goldman Sachs Access Treasury 0-1 Year ETFGBIL3.65%
iShares 3-7 Year Treasury Bond ETFIEI3.19%
SPDR S&P 500 ETF TrustSPY3.00%
iShares Core S&P 500 ETFIVV2.22%
Invesco DB Gold FundDGL1.64%

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version