Nyheter

COWZ ETF en fond som satsar på kassakor

Publicerad

den

Pacer US Cash Cows 100 ETF (COWZ ETF) tillhandahåller bred baserad amerikanska storbolagsexponering med investeringstesen att högre fritt kassaflöde är ett tecken på stabilitet. Med utgångspunkt från Russell 1000 urvalsuniversum, screenar COWZ företag baserat på deras genomsnittliga prognostiserade fria kassaflöden och intäkter (om tillgängligt) för de kommande två räkenskapsåren.

Företag utan dessa framtidsskattningar kommer att finnas kvar i indexuniversumet, men företag med negativa vinster eller fritt kassaflöde filtreras bort. De återstående företagen rankas enligt deras tolv månaders fria kassaflödesavkastning och de 100 bästa namnen ingår i indexet. Vid varje kvartalsvis ombalansering viktas beståndsdelarna baserat på deras efterföljande fria kassaflöde på tolv månader med ett tak på 2 % för varje enskilt värdepapper.

Pacer US Cash Cows 100 ETF (COWZ), som handlas på BATS är en utdelande ETF. Denna börshandlade fond kommer med en årlig förvaltningskostnad på 0,49 procent.

COWZ Factset Analytics Insight

COWZ tillhandahåller bred baserad amerikanska storbolagsexponering med investeringstesen att högre fritt kassaflöde är ett tecken på stabilitet. Med utgångspunkt från Russell 1000 urvalsuniversum, screenar COWZ företag baserat på deras genomsnittliga prognostiserade fria kassaflöden och intäkter (om tillgängligt) för de kommande två räkenskapsåren. Företag utan dessa framtidsskattningar kommer att finnas kvar i indexuniversumet, men företag med negativa vinster eller fritt kassaflöde filtreras bort.

De återstående företagen rankas enligt deras tolv månaders fria kassaflödesavkastning och de 100 bästa namnen ingår i indexet. Vid varje kvartalsvis ombalansering viktas beståndsdelarna baserat på deras efterföljande fria kassaflöde på tolv månader med ett tak på 2 % för varje enskilt värdepapper.

Cash Cows Index Strategi

• Fritt kassaflöde är de pengar som återstår efter att ett företag har betalat utgifter, räntor, skatter och långsiktiga investeringar. Det kan användas för att köpa tillbaka aktier, betala utdelningar eller delta i fusioner och förvärv.

• Förmågan att generera en hög avkastning på fritt kassaflöde indikerar att ett företag producerar mer pengar än det behöver för att driva verksamheten och kan investera i tillväxtmöjligheter.

• Topp 100 stora företag med den högsta avkastningen på det fria kassaflödet.

• Viktat med fritt kassaflöde (högsta efterföljande tolv månader)

• Innehav begränsat till 2 % för varje företag vid tidpunkten för ombalanseringen

• Rekonstituerad och ombalanserad kvartalsvis

Fondsammanfattning

Under normala omständigheter kommer minst 80 % av fondens totala tillgångar (exklusive säkerheter från värdepappersutlåning) att investeras i indexets ingående värdepapper. Indexet använder en objektiv, regelbaserad metod för att ge exponering mot stora och medelstora amerikanska företag med hög avkastning på fritt kassaflöde. Företag med höga fria kassaflödesavkastningar kallas vanligen för ”kassakor”.

Handla COWZ ETF

Pacer US Cash Cows 100 ETF (COWZ ETF) finns endast att handla i USA. Av den anledningen finns den inte i utbudet hos svenska nätmäklare. CMC Markets erbjuder emellertid handel i COWZ ETF.

Även AvaTrade erbjuder handel med Pacer US Cash Cows 100 ETF (COWZ ETF) i form av CFDer. Till AvaTrade.

Även IG erbjuder emellertid handel i Pacer US Cash Cows 100 ETF (COWZ ETF). Till IGs ETF Screener.

Största innehav

KortnamnVärdepapperVikt %
NUENUCOR CORP2.31
ADMARCHER DANIELS MIDLAND CO2.25
MCKMCKESSON CORP2.23
REGNREGENERON PHARMACEUTICALS2.19
DOWDOW INC2.17
LYBLYONDELLBASELL INDUSTRIES N V SHS – A –2.17
BMYBRISTOL-MYERS SQUIBB CO2.11
VLOVALERO ENERGY CORP2.09
MRNAMODERNA INC2.08
OXYOCCIDENTAL PETE CORP2.07

Innehav kan komma att förändras

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version