Nyheter

Coinbase direktlistas den 14 april

Publicerad

den

Coinbase direktlistas den 14 april, och ger ekonomisk uppdatering den 6 april. Kryptovalutabörsen Coinbase sade på torsdagen att bolagets aktier kommer att börja handlas den 14 april, efter att ha fått godkännande från SEC för sin direkta notering.

Företaget kommer att handla på Nasdaq under tickersymbol COIN. I ett separat pressmeddelande sa företaget också att det kommer att tillhandahålla en ekonomisk uppdatering den 6 april, efter avslutad handel.

Företaget har sagt att man planerar att registrera nästan 115 miljoner aktier i A-stamaktier, som kommer att handlas under tickersymbol COIN. I en direkt notering avstår det emitterande företaget att sälja nya aktier och tillåter istället befintliga intressenter att sälja sina aktier till nya investerare.

Det kan nämnas att bröderna Cameron och Tyler Vinkelvoss ETF Winkelvoss Bitcoin Trust skulle fått kortnamnet COIN (mynt) i alla fall enligt den Form S-1 ansökan som gjorts hos amerikanska Securities and Exchange Commission (SEC).

Handla Coinbase

Coinbase kommer att handlas både på Nasdaq. Det betyder att det går att handla denna aktie genom de flesta svenska nätmäklarna, till exempel DEGIRO, Nordnet och Avanza.

1 kommentar

Populära

Exit mobile version