Nyheter

CLTC ETP för den som tror på Litecoins

Publicerad

den

CoinShares Physical Litecoin (CLTC ETP) är en fysiskt uppbackad börshandlad produkt (ETP). Värdepapper får sitt värde från den underliggande kryptovalutan. Alla litecoins hålls säkert hos Komainu – en reglerad digital tillgångsförvarare av institutionell kvalitet.

Varje andel av LITE är ”fysiskt uppbackad” av en mängd litecoin, som lagras säkert hos en förvaringsinstitut. Du kan se hur många litecoins som backar upp dina aktier genom att kontrollera den dagliga Coin Entitlement-siffran (det vill säga hur mycket litecoin varje LITE Security ger innehavaren rätt till).

Den totala kostnadskvoten uppgår till 1,50 % p.a. Denna ETN (certifikat) replikerar utvecklingen av det underliggande indexet med en skuldförbindelse med säkerheter som backas upp av fysiska innehav av ädelmetallen. CoinShares Physical Litecoin är en mycket liten ETN med 4 miljoner GBP-tillgångar under förvaltning. CLTC ETP är yngre än 1 år och har sin hemvist i Jersey.

Investeringsstrategi

Produkten spårar värdet på kryptovalutan Litecoin.

CoinShares Physical Litecoin | LITE

Underliggande tillgångLitecoin (LTC)
BasvalutaUSD
Förvaltningsvaluta1.50%
Bloomberg CodeLITE SW
Utlåning av värdepapperNej
ISINGB00BLD4ZP54
HävstångN/A
Coin Entitlement (CE)0.20 LTC vid lanseringen
Pris per värdepapperCoin Entitlement (CE) x priset på Litecoin

Handla CLTC ETP

CoinShares Physical Litecoin (CLTC ETP) är en europeisk börshandlad kryptovaluta. Denna ETC handlas på flera olika börser, till exempel Deutsche Boerse Xetra och LSIX Swiss Exchange. Av den anledningen förekommer olika kortnamn på samma börshandlade fond.

Det betyder att det går att handla andelar i denna ETN genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRO, Nordnet och Avanza.

Börsnoteringar

BörsValutaKortnamn
XETRAEURCLTC
SIX Swiss ExchangeUSDLITE
SIX Swiss ExchangeEURLITE
SIX Swiss ExchangeCHFLITE

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version