Nyheter

CHE3 ETC ger tre gånger prisförändringen i CHFEUR

Publicerad

den

WisdomTree Short CHF Long EUR 3x Daily (CHE3 ETC ) är utformat för att ge investerare en ’skuldsatt kortexponering mot schweiziska franc (”CHF”) i förhållande till euro (”EUR”) genom spårning AV MSFX Triple Short Swiss Franc/Euro Index (TR) (”Indexet”), som syftar till att återspegla tre gånger utvecklingen för en position i terminskontrakt som rullas på daglig grund.

WisdomTree Short CHF Long EUR 3x Daily är en börshandlad valuta (”ETC”). Dess värdepapper kan skapas och lösas in på begäran av auktoriserade deltagare och handlas på börs precis som aktier i ett företag.

CHE3 ETC uppnår exponering mot index genom att ingå ofinansierade swappar med en motpart. Det finns ingen kontant betalning från Emittenten till motparten när en ofinansierad swap skapas. Dock görs dagliga kontantbetalningar mellan Emittenten och motparten för att återspegla rörelserna i indexets värde.

Separat använder emittenten de kontanter den innehar för att köpa kvalificerad säkerhet från motpart enligt ett dagligt omvänd återköpsavtal (”omvänd repo”), ett avtal varigenom motparten samtycker till att återköpa sådan kvalificerad säkerhet från emittenten följande dag. Den berättigade säkerheten förvaras av vårdnadshavaren på ett depåkonto.

Indexbeskrivning

Indexet ger en 3x skuldsatt ’kortexponering mot:

(i) CHF i förhållande till EUR. För till exempel, om CHF skulle stiga i värde i förhållande till EUR, index (spåras av ETC) skulle minska i värde med tre gånger samma belopp. Omvänt om CHF skulle minska i förhållande till EUR, skulle indexet öka i värde med tre gånger samma antal; och

(ii) en ränteskillnad som återspeglar skillnaden mellan växelkurserna i CHF och EUR.

Indexet är ett totalavkastningsindex, vilket innebär att det också ger en säkerhetsavkastning.

Handla CHE3 ETC

WisdomTree Short CHF Long EUR 3x Daily (CHE3 ETC ) är en börshandlad valuta som handlas på Borsa Italiana.

Borsa Italiana är en marknad som få svenska banker och nätmäklare erbjuder access till, men DEGIRO gör det.

Börsnoteringar

BörsValutaKortnamnISIN
Borsa ItalianaEURCHE3JE00B3S71Q64

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version