Nyheter

CEBP ETF investerar i aktier i Eurozonen och valutasäkras till dollar

Publicerad

den

iShares MSCI EMU USD Hedged UCITS ETF (Acc) (CEBP ETF) investerar i aktier med fokus på Europa. Utdelningarna i fonden återinvesteras (ackumulerar).

Den totala kostnadskvoten uppgår till 0,38 % per år. Fonden replikerar resultatet för det underliggande indexet genom att köpa alla indexbeståndsdelar (full replikering). iShares MSCI EMU USD Hedged UCITS ETF (Acc) har tillgångar på 168 miljoner GBP under förvaltning. CEBP ETF är äldre än 5 år och har sin hemvist i Irland.

Investeringsmål

iShares MSCI EMU USD Hedged UCITS ETF (Acc) är en börshandlad fond (ETF) som syftar till att följa resultatet för MSCI EMU 100% säkrat till USD Index så nära som möjligt. ETF:n investerar i fysiska indexvärdepapper och införlivar en månatlig valutasäkring, med en månads valutaterminskontrakt för att minska exponeringen för effekterna av valutafluktuationer mellan fondens basvaluta (US-dollar) och valutan för de ingående värdepapperen i index (euro).

MSCI EMU 100% säkrat till USD-index erbjuder exponering mot aktierelaterade värdepapper från länder i Europa som ingår i den ekonomiska och monetära unionen (EMU) som uppfyller MSCI:s kriterier för storlek, likviditet och free float.

iShares ETF:er är fonder som förvaltas av BlackRock. De är transparenta, kostnadseffektiva, likvida fordon som handlas på börser som vanliga värdepapper. iShares ETF:er erbjuder flexibel och enkel tillgång till ett brett utbud av marknader och tillgångsklasser.

Investeringsstrategi

MSCI EMU (USD Hedged)-index följer stora och medelstora aktier från länder i Europeiska ekonomiska och monetära unionen. Valuta säkrad till US-dollar (USD).

Handla CEBP ETF

iShares MSCI EMU USD Hedged UCITS ETF (Acc) (CEBP ETF) är en europeisk börshandlad fond. Denna fond handlas på flera olika börser, till exempel Deutsche Boerse Xetra och London Stock Exchange. Av den anledningen förekommer olika kortnamn på samma börshandlade fond.

Det betyder att det går att handla andelar i denna ETF genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRONordnet, Aktieinvest och Avanza.

Börsnoteringar

BörsValutaKortnamn
gettexEURCEBP
Stuttgart Stock ExchangeEURCEBP
London Stock ExchangeUSDEMUU
SIX Swiss ExchangeUSDEMUU
XETRAEURCEBP

Största innehav

KortnamnNamnSektorVikt (%)ISINValuta
EUREUR/USDCash and/or Derivatives4.17USD
ICSEAGDBLK ICS EUR LIQ FUND AGEN ACC T0Cash and/or Derivatives0.46IE00B568BM13EUR
EUREUR CASHCash and/or Derivatives0.29EUR
MSIFTCASH COLLATERAL EUR MSIFTCash and/or Derivatives0.09EUR
GBPGBP CASHCash and/or Derivatives0.01GBP
USDUSD CASHCash and/or Derivatives0.01USD
VGU2EURO STOXX 50 SEP 22Cash and/or Derivatives0.00DE000C5SKSC4EUR
EUREUR/USDCash and/or Derivatives-0.25USD
DTEDEUTSCHE TELEKOM N AGCommunication1.47DE0005557508EUR
TEFTELEFONICA SACommunication0.61ES0178430E18EUR

Innehav kan komma att förändras

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version