Nyheter

BTIC ETP ett certifikat som ger exponering mot Bitcoinpriset

Publicerad

den

Invesco Physical Bitcoin ETP (BTIC ETP) syftar till att spåra priset på Bitcoin. Varje fysiskt Bitcoin ETP-certifikat säkras av Bitcoin som hålls offline i kylförvaring av Zodia Custody Limited, en brittisk förvaringsinstitut för digitala tillgångar som är majoritetsägd av Standard Chartered Bank.

Denna ETP administreras av Northern Trust, som också är minoritetsaktieägare i Zodia Custody. Emittenten av certifikaten, Invesco Digital Markets PLC, är ett företag med hemvist på Jersey.

Målet är att återföra till investeraren värdet av den underliggande Bitcoin som innehas av ETP (minus kostnader), vilket bestäms med hänvisning till CoinShares Bitcoin Referenskurs – 16:00-fixing, som återspeglar handelspriser i realtid, registrerade på en minut minut för minut, på de mest likvida och välrenommerade digitala börserna.

Indexsponsor är CoinShares, den största digitala kapitalförvaltaren i Europa och jämförelseindexet beräknas av Compass Financial Technologies, en BMR-registrerad benchmarkleverantör.

Invesco Physical Bitcoin ETP är ett certifikat; det är inte en fond eller en börshandlad fond.

Beskrivning av Invesco Physical Bitcoin

Invesco Physical Bitcoin investerar i Bitcoin.

Den totala kostnadskvoten är 0,99 % pa. Indexets prestanda replikeras av en innehavarobligation som är säkrad med fysiska Bitcoin. Invesco Physical Bitcoin har en fondvolym på 135 miljoner euro. BTIC ETP är yngre än 1 år och är baserat på Jersey.

Handla BTIC ETP

Invesco Physical Bitcoin (BTIC ETP) är en europeisk börshandlad produkt. Denna ETP handlas på Deutsche Boerse Xetra.

Det betyder att det går att handla andelar i denna börshandlade produkt genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRO, Nordnet och Avanza.

Börsnoteringar

BörsnoteringHandelsvalutaKortnamn
XETRAEURBTIC

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version