Följ oss

Nyheter

Brasilien lanserar sin första miljövänliga Bitcoin ETF

Publicerad

den

Brasilien fortsätter att göra framsteg när det gäller att skapa nya investeringsmöjligheter relaterade till kryptovalutor. I veckan lanserade den en helt ny Bitcoin ETF - med en grön twist. Brasilien har lanserat sin första miljövänliga Bitcoin ETF, BITH11. Nu har landet 4 kryptorelaterade ETF: er tillgängliga på aktiemarknaden.

Brasilien fortsätter att göra framsteg när det gäller att skapa nya investeringsmöjligheter relaterade till kryptovalutor. I veckan lanserade den en helt ny Bitcoin ETF – med en grön twist. Brasilien har lanserat sin första miljövänliga Bitcoin ETF, BITH11. Nu har landet 4 kryptorelaterade ETF: er tillgängliga på aktiemarknaden.

Under ticker BITH11 replikerar Hashdex Nasdaq Bitcoin Reference Price utvecklingen för Nasdaq Bitcoin Reference Price Index. Detta skulle i sin tur vara den andra ETF som finns i Brasilien som erbjuder 100% exponering mot Bitcoin, som konkurrerar mot QR CME CF Bitcoin Reference Rate eller QBTC11 som också nyligen godkändes.

Brasilien har en ny miljövänlig Bitcoin ETF

Men Hashdex Bitcoin ETF skiljer sig från sin QR Assets-hanterade konkurrent. Det försöker neutralisera koldioxidutsläpp från Bitcoin -investeringar.

Den så kallade First Green Bitcoin ETF i Brasilien kommer att använda revisioner av Tysklands Crypto Carbon Ratings Institute (CCRI) för att bestämma miljöpåverkan av BITH11-investeringar, så att den kan investera 0,15% av sina likvida tillgångar i koldioxidkrediter och miljövänlig teknik varje år.

Rogerio Santana, chef för B3 (Brasiliens huvudbörs), betonade vikten av detta initiativ och noterade att BITH11, förutom att följa landets lagar, främjar en positiv inverkan inte bara på branschen utan också på hela ekosystemet. Han var också stolt över att ha ett av de mest omfattande erbjudandena om kryptovaluta i hela regionen.

”Den nya ETF ger investerare exponering för variationerna av världens ledande digitala tillgång, med all sin tillväxtpotential och värdeförvaring, på ett reglerat, säkert och hållbart sätt … Med introduktionen av denna ETF kommer vi också att öka B3s sortiment av ESG -produkter tillgängliga på marknaden. ”

Detta skulle i sin tur vara den andra ETF som förvaltas av Hashdex. Den första, HASH11, eller Hashdex Nasdaq Crypto Index, replikerar prestanda för Nasdaq Crypto Index (NCI), som spårar en teoretisk korg med olika kryptovalutor som Bitcoin, Ethereum, Chainlink, Bitcoin Cash och Stellar Lumens.

Förutom detta erbjudande, för några dagar sedan, godkändes också den första 100% Ethereum ETF. QR CME CF Ether Reference Rate, eller QETH11, hanteras av QR Assets och spårar prisbeteendet för ETH genom CME CF Ether Reference Rate.

På detta sätt kontrollerar Hashdex och QR Assets den brasilianska krypto -ETF -marknaden. De två värdepappersföretagen har också placerat landet på pallen på platser med den mest varierande exponeringen för kryptovaluta -ETF:er.

Static - White - 1200x628

Fortsätt läsa
Klicka för att kommentera

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *