Följ oss

Nyheter

Börshandlad fond för uran är återigen radioaktiv

Publicerad

den

Nu finns det de som anser att denna Börshandlad fond för uran är återigen radioaktiv. URA investerar i företag som utvinner uran.

Efter att under flera år varit en besvikelse för investerarna startade Global X Uranium ETF (NYSEArca: URA) 2017 starkt. Under februari handlades denna börshandlade fond över 19 USD per andel. Sedan backade kursen kraftigt, men handlas fortfarande en bra bit över kursen vid årsskiftet. Nu finns det de som anser att denna Börshandlad fond för uran är återigen radioaktiv. URA investerar i företag som utvinner uran.

URA, som är den största av de börshandlade fonder som fokuserar på uranproducenter, har backat med cirka 25 procent sedan sin tipp. Sedan årsskiftet är emellertid uppgången mer än tio procent mätt i dollar. Det finns fortfarande vissa tekniska analytiker som tror att denna Börshandlad fond för uran skall handlas ned ytterligare.

Uranpriset har fallit

Att URA har fallit beror så klart på att uranpriserna har fortsatt att rasa. Såsom är fallet med andra gruvaktier och ETFer, är det sällsynt att dessa börshandlade fonder stiger i värde samtidigt som den underliggande tillgången, i detta fall uranpriset, sjunker. Vissa tekniker ser 15 USD so som kritisk för URA. Tyvärr har denna ETF nyligen brutit genom denna viktiga prispunkt från ovansidan.

15 USD har stor betydelse, inte bara i URAs diagramstruktur. Det har även stor betydelse från en Fibonacci retracement synvinkel. Enligt InvestingHaven är Fibonacci retracations absolut inte en ledande indikator, men den har snarare en sekundär betydelse (eller ännu lägre). I det här fallet har Fibonnaci retracement-nivån exakt samma resultat som diagramperspektivet. Det är med andra ord en annan bekräftelse, från en annan vinkel, av det avgörande värdet på 15 USD per andel i URA.

Tidigare i år såg uranpriserna ett tillfälligt stöd efter USA och fem andra permanenta FN-säkerhetsrådsmedlemmar stödde planer på att Iran skulle få 116 ton naturligt uran med leverans från Ryssland.

En annan ETF för att få tillgång till kärnkraftsverksamheten är VanEck Vectors Uran + Nuclear Energy ETF (NYSEArca: NLR), som har en bredare strategi, inklusive exponering för stora och stabila utilities.

Fortsätt läsa
Klicka för att kommentera

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *