Nyheter

BNP Paribas planerar att lansera 15 börshandlade fonder på Irland

Publicerad

den

BNP Paribas Asset Management (BNPP AM) planerar att lansera 15 börshandlade fonder på sin irländska plattform senast 2025, varav den första hoppas kunna presenteras redan i maj 2023.

Lorraine Sereyjol-Garros, global utvecklingschef för ETFer och indexfonder på BNPP AM, sa att kapitalförvaltaren fick godkännande att lansera den första ETFen på sin irländska ICAV-plattform (Collective Asse Management Vehicle) i slutet av mars i år, med planen att utöka sortimentet under de kommande 18 månaderna.

I januari planerar BNPP AM att lansera ETFer hemmahörande på Irland. I dag erbjuder den franska kapitalförvaltaren endast ETFer som är domicila i Frankrike och Luxemburg.

”Tanken är att möta kundernas behov. Vi har sett efterfrågan på en irländska UCITS ETF från Schweiz, Nederländerna och Norden och vi ville också utvecklas på den brittiska marknaden, säger Sereyjol-Garros.

Hon tillade att anledningen bakom flytten är att irländska ETF:er har en skattefördel när de erbjuder exponering mot amerikanska aktier.
Amerikanska aktie-ETFer med hemvist i Irland har en källskatt på 15 procent på utdelningar jämfört med 30 procent för ETFer med hemvist i Luxemburg och andra europeiska jurisdiktioner.

Den franska kapitalförvaltaren sa att den har efterfrågan från investerare från hela Europa och tillade att flytten också skulle hjälpa BNP Paribas att växa sin ETF-verksamhet i Storbritannien.

Ett liknande beslut fattades av Amundi i maj förra året när det började placera segment av sitt ETF-sortiment i Irland.

I mars lanserade BNPP AM två räntebärande ESG-ETFer, BNP Paribas Easy Euro Aggregate Bond SRI Fossil Free UCITS ETF (BJLF) och BNP Paribas Easy JPM ESG EMU Government Bond IG 1-3Y UCITS ETF (BJLH).

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version