Följ oss

Nyheter

BKCH ETF investerar i företag som arbetar med Blockchain

Publicerad

den

Global X Blockchain ETF (BKCH ETF) spårar ett marknadsvärdevägt index över globala företag arbetar med Blockchain-teknik. BKCH ETF som är en utdelande ETF handlas på Nasdaq

Global X Blockchain ETF (BKCH ETF) spårar ett marknadsvärdevägt index över globala företag arbetar med Blockchain-teknik. BKCH ETF som är en utdelande ETF handlas på Nasdaq, och har en årlig förvaltningskostnad på 0,50 procent.

BKCH Factset Analytics Insight

BKCH är en av få ETF:er som riktar sig mot den globala blockchainindustrin. Med hjälp av en algoritm för naturlig språkbehandling (NLP) skärmar fonden för företag som är involverade i följande affärsverksamhet:

1) Digital Asset Mining,

2) Blockchain & Digital Asset Transactions,

3) Blockchain Applications,

4) Blockchain & Digital Asset Hardware, och

5) Blockchain & Digital Asset Integration.

Företag kategoriseras sedan i pure-play, förintäkter och diversifierade baserat på intäkter från dessa blockchain-relaterade företag. Fonden har vanligtvis en koncentrerad portfölj med 25 till 40 renodlade företag. Om färre än 25 renodlade företag kvalificerar sig för inkludering kan förintäkter och diversifierade företag väljas tills portföljen når 25 beståndsdelar. Innehavet är marknadsvärdeviktat, varvid varje renodlat företag begränsas till 12%, och varje enskilt förintäkter och diversifierat företag begränsas till 2%. Indexet balanserar om halvårligen.

Fondsammansättning

Global X Blockchain ETF (BKCH ETF) strävar efter att investera i företag som kan dra nytta av det ökade införandet av blockchain -teknik, inklusive företag inom digital tillgångsbrytning, blockchain och digitala tillgångstransaktioner, blockchain -applikationer, blockchain och digital tillgångshårdvara och blockchain och digital tillgångsintegration.

Fondens mål

Global X Blockchain ETF (BKCH) strävar efter att ge investeringsresultat som generellt motsvarar pris- och avkastningsprestanda, före avgifter och kostnader, för Solactive Blockchain Index.

Varför BKCH?

Hög tillväxtpotential. Den globala marknaden för blockchain -lösningar förväntas öka med mer än 50% från 2020 till 2021 och nå 6,6 miljarder dollar – vilket markerar den snabba tillväxten av detta störande tema. Prognoser tyder på att marknaden kan överstiga 19 miljarder dollar år 2024.1

Globala medvindar. Blockchain -tekniken är ett globalt tema som kommer att gynnas när regering och industri försöker förbättra noggrannheten, transparensen och säkerheten för finansiella transaktioner.

Obegränsad strategi. Detta tema är större än bara kryptovaluta. BKCH investerar därefter, med global exponering inom flera sektorer och branscher.

Handla BKCH ETF

Global X Blockchain ETF (BKCH ETF) finns endast att handla i USA. Av den anledningen finns den inte i utbudet hos svenska nätmäklare. IG erbjuder erbjuder emellertid handel i EPOL. Till IGs ETF Screener.

Även CMC Markets erbjuder handel med Global X Blockchain ETF (BKCH ETF) i form av CFDer. Till CMC Markets

Största innehav

Vikt (%)TickerNamn
12.29COINCOINBASE GLOBA-A
11.54MARAMARATHON DIGITAL
11.30RIOTRIOT BLOCKCHAIN INC
8.41VYGR CNVOYAGER DIGITAL LTD
4.94HIVE CNHIVE BLOCKCHAIN
4.88CANCANAAN INC
4.62ARB LNARGO BLOCKCHAIN PLC
4.11GLXY CNGALAXY DIGITAL HOLDINGS
4.01HUT CNHUT 8 MINING CORP
3.99BITF CNBITFARMS LTD/CANADA

Innehav kan komma att förändras

Fortsätt läsa
Klicka för att kommentera

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.