Nyheter

Bitcoinfonden BTCE omsatte 100 MUSD på en enda dag

Publicerad

den

BTCetc Exchange Traded Bitcoin (BTCE) omsatte under måndagen mer än 100 MUSD på en enda dag. Detta rekord kom samtidigt som priset på Bitcoin passerade 30 000 dollar. Bitcoinfonden BTCE är en börshandlad produkt som handlas på XETRA, som ger en bra exponering till priset på Bitcoin. BTCE, som lanserades i juni 2020, har ett förvaltat kapital på mer än 375 MUSD.

BTCetc Bitcoin Exchange Traded Crypto (ticker BTCE) hade en rekordomsättning igår med en handelsvolym på över 100 miljoner dollar. Detta kommer efter ett tidigare rekord nivå på 54 miljoner dollar den 17 december 2020. BTCE har också överträffat 375 miljoner USD under förvaltning (AuM).

Maximilian Monteleone, chef för affärsutveckling på ETC Group, sade: ”Bitcoin har sett fenomenalt intresse eftersom priset har ökat från 20 000 dollar i mitten av december till 31 000 dollar igår. Investerare verkar köpa bitcoin på grund av oro över stora valutadevalueringar till följd av massiva stimulanspaket som lagts fram av regeringar som svar på COVID-krisen.

Spårar priset på Bitcoin

BTCE spårar priset på Bitcoin och stöds 100% fysiskt, vilket ger investerare ett säkert och öppet sätt att få exponering för Bitcoin. BTCE var också världens första centrala motpart som godkänts av bitcoin ETP. Det är UCITS-kvalificerat och distribueras och marknadsförs av HANetf.

Lanserades i juni 2020 och godkänd av BaFin, den tyska finansiella tillsynsmyndigheten. Bitcoinfonden BTCE är strukturerad som en börshandlad produkt (ETP) som fysiskt stöds av Bitcoin. Varje enhet i BTCE ger innehavaren ett krav på en fördefinierad mängd Bitcoin. Det är en struktur som liknar fysiskt stödda guldbörshandlade råvaror och ger investerare möjlighet till inlösen i Bitcoin. För varje enhet i BTCE finns Bitcoin lagrad i reglerad, försäkrad, institutionell klass säker förvaring. ETP-strukturen är baserad på en transparent och verifierbar process för att säkerställa att ursprunget för all Bitcoin i förvar har kontrollerats strikt. BTCE är UCITS-kvalificerat.

Var och hur kan BTCetc handlas?

BTCE handlas i dag på Deutsche Boerse (Xetra). Det betyder att det går att handla andelar i BTCetc Bitcoin Exchange Traded Crypto (BTCE) i genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel Nordnet och Avanza.

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version