Följ oss

Nyheter

Biden-administrationen avbryter tillstånd för oljeborrning på federalt land

Publicerad

den

Biden-administrationen avbryter tillstånd för oljeborrning på federalt land

Det kan vara det första steget i ett eventuellt mål att förbjuda alla tillstånd att borra på federal mark.
Biden-administrationen tillkännagav torsdagen en 60-dagars att den avbryter nya olje- och gasleasing- och borrningstillstånd för amerikansk mark och vatten när tjänstemän snabbt vände Trump-administrationens politik för energi och miljö.

Avstängningen, en del av en bred granskning av programmen vid inrikesdepartementet, trädde i kraft omedelbart enligt en order undertecknad onsdag av tillförordnad inrikesminister Scott de la Vega. Det följer den demokratiska presidenten Joe Bidens kampanj om att stoppa nya borrningar på federal mark och avsluta leasing av offentligt ägda energireserver som en del av hans plan för att hantera klimatförändringar.

Förbjuder emellertid inte alla nya borrningar

Beslutet förbjöd inte ny borrning direkt. Det inkluderar ett undantag som ger ett litet antal höga inre tjänstemän – sekreteraren, biträdande sekreteraren, advokaten och flera assisterande sekreterare – befogenhet att godkänna åtgärder som annars skulle avbrytas. Ordern gäller även koltillstånd och blockerar godkännandet av nya gruvplaner.

Under tidigare president Donald Trump prioriterade federala myndigheter energiutveckling och underlättade miljöreglerna för att påskynda borrtillstånd som en del av republikanernas mål att upphöra med tillit till utländsk energiförsörjning och öka den inhemska produktionen. Trump bagatelliserade konsekvent farorna med klimatförändringar, vilket Biden har gjort högsta prioritet.

På sin första kontorsdag undertecknade Biden en serie verkställande order som underströk hans olika tillvägagångssätt – återförenas med Parisavtalet, återkallar godkännandet av oljeledningen Keystone XL från Kanada och berättar byråerna att omedelbart granska dussintals Trump-era regler om vetenskap , miljö och folkhälsa.

Inrikesdepartementets order begränsade inte befintliga olje- och gasverksamheter under giltiga hyresavtal, vilket innebär att verksamheten inte kommer att stoppas plötsligt på de miljoner tunnland mark i väst och offshore i Mexikanska golfen där mycket borrning är koncentrerad. Dess effekt kan ytterligare trubbas av företag som lagrade tillräckligt med borrningstillstånd under Trumps sista månader för att de skulle kunna fortsätta pumpa olja och gas i flera år.

Kan vara ett första steg

Men Bidens drag kan vara det första steget i ett eventuellt mål att förbjuda alla hyresavtal och tillstånd att borra på federal mark. Mineraluthyrningslagar säger att federala länder är avsedda för många användningsområden, inklusive utvinning av olja och gas, men Biden kan komma att skriva om dessa lagar, säger Kevin Book, vd för Clearview Energy Partners.

Biden-Administrationen tillkännagivande drog en snabb motreaktion från republikaner och oljebranschhandelsgrupper. De sa att en begränsning av tillgången till offentligt ägda energiresurser skulle innebära mer import av olja, förlorade jobb och färre skatteintäkter.

Den republikanska senatorn John Barrasso från Wyoming sa att administrationen ”hade en splittrande och katastrofal start.” Han tillade att regeringen är lagligt skyldig att agera på alla borrtillståndsansökningar som den får och att ”personalmemor” inte kan åsidosätta lagen.

”Att hindra amerikansk energi kommer endast att skada lokala samhällen och hämma USA: s ekonomiska återhämtning,” sade American Petroleum Institute President Mike Sommers i ett uttalande.

National Wild Federation välkomnade beslutet

National Wild Federation Vice President Tracy Stone-Manning välkomnade beslutet och sa att hon förväntade sig att Biden skulle fullgöra sitt kampanjlöfte om att avsluta leasing helt eller åtminstone införa ett långsiktigt moratorium för eventuella nya utsläpp.

”Biden-administrationen har åtagit sig att minska koldioxidutsläppen. Det är vettigt att börja med det land som vi alla äger, sa hon. ”Vi har 24 miljoner hektar som redan hyrs ut.”

Olja och gas som utvinns från offentliga mark och vatten står för ungefär en fjärdedel av den årliga amerikanska produktionen. Utvinning och förbränning av dessa bränslen genererar motsvarande nästan 550 miljoner ton (500 ton) växthusgaser årligen, sade den amerikanska geologiska undersökningen i en 2018-studie.

Under Trump godkände inrikestjänstemän nästan 1400 tillstånd på federala mark, främst i Wyoming och New Mexico, under en tremånadersperiod som inkluderade valet, enligt en Associated Press-analys av regeringsdata. Dessa tillstånd, som förblir giltiga, kommer att göra det möjligt för företag att fortsätta att borra i flera år, vilket potentiellt underminerar Bidens klimatagenda.

Men det finns andra sätt som en ambitiös Biden-administration kan göra det svårare för tillståndshavare att utvinna olja och gas. ”Förmågan att få ut dina resurser, att komma rätt, att få vägar, att få stödjande infrastruktur, inte allt är undertecknat och förseglat just nu”, säger Clearview Energy’s Book.

Fortsätt läsa
Klicka för att kommentera

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *