Nyheter

BETZ ETF Europas första ETF för sports betting och iGaming

Publicerad

den

Goldman Sachs förutspådde nyligen att den amerikanska marknaden för sports betting och iGaming- skulle öka 23 gånger till 53 miljarder US-dollar år 2033. En ny ETF som spårar sportspel och iGaming-företag lanseras i London nästa månad på HANetf-plattformen.

Sports Betting and iGaming UCITS ETF (BETZ) är Europas första ETF som fokuserar på sportspel och kommer att spåra Solactive Fischer Sports Betting and iGaming Index, som uppnått en backtestad totalavkastning på 121 procent under de senaste tolv månaderna.

Onlinespel hade fram till nyligen i stor utsträckning varit olagligt i USA, men de senaste ändringarna i lagstiftningen har gjort det möjligt för enskilda amerikanska stater att legalisera sportspel och iGaming (onlineaktiviteter som inkluderar poker och onlinekasinonspel som blackjack, slots och fantasy sports).

Goldman Sachs förutspådde nyligen att USA:s sportspel och iGaming-marknaden skulle växa 23 gånger till 53 miljarder US-dollar 2033, med höga vinstmarginaler, låga investeringar som leder till starkt fritt kassaflöde (FCF) och hög avkastning på investering (ROI) för industrin.

Ökat intresse för sportbetting och iGaming

Aaron Fischer, medgrundare av BETZ, sade ”Efter att ha sett ett enormt ökat intresse för sportbetting och iGaming, som har gynnats av gynnsamma reglerande förändringar, anser vi att det är den perfekta tiden att lansera vår ETF för Sports Betting and iGaming UCITS ETF.

”Tillväxtprognoserna för denna sektor är enormt lovande och vi är glada att kunna erbjuda europeiska investerare möjlighet att få exponering för denna spännande och utvecklande marknad.”

Indexet omfattar Caesars Entertainment, DraftKings, Flutter, Entain, MGM Resorts International och PointsBet, säger han, medan ETF också kommer att inkludera ”plockar och spader” tjänsteleverantörer som Evolution Gaming, IGT, Playtech och Kambi.

Hector McNeil medgrundare och co-CEO på HANetf tillade: ”Vi är glada över att äntligen erbjuda den europeiska investeraren en plats vid Sports Betting och iGaming-bordet, efter att ha sett från sidorna hur deras nordamerikanska motsvarigheter har utnyttjat denna spännande tillväxtmarknad. ”

Handla BETZ

Det är i dagsläget endast kommunicerat att Sports Betting and iGaming UCITS ETF (ticker: BETZ) kommer att listas på Londonbörsen. Det gör det möjligt för europeiska investerare att handla denna börshandlade fond genom en mäklare som erbjuder handel på denna marknadsplats, till exempel DEGIRO.

HANetf har emellertid noterat sina övriga ETFer på tyska Xetra och Milanobörsen efter att ha börjat med en notering i London. Om så sker även med BETZ ETF innebär det att det kommer att gå att handla denna ETF genom en svensk nätmäklare som Nordnet eller Avanza. Historiskt sett har detta skett en dryg vecka efter att den initiala listningen skett på London Stock Exchange.

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version