Nyheter

BDRY ETF, en ETF för shipping

Publicerad

den

BDRY ETF är en börshandlad fond för shipping, mer korrekt Dry Bulk Shipping. Denna nischade ETF har haft en bra uppgång under januari och avviker därmed från traditionellt svaga säsongstrender.

BDRY har redan ökat med 36,0 procent hittills 2021. Breakwave Dry Bulk Shipping ETF försöker ge exponering för de dagliga förändringarna i priset på dry bulkfraktfutures. Detta gör den genom att spåra en remsa på tre månader av närmaste kalenderkvartal av futurekontrakt på angivna index som mäter priser för frakt av torr bulkfrakt.

Capesize-fraktpriserna har tangerat en tre månaders högsta nivå i januari. Detta då flaskhalsar i försörjningskedjan från dåliga väderförhållanden över den kinesiska kusten. Även höga råvarupriser bidrog till att öka efterfrågan på tonnagesjöfart, rapporterar S&P Global. ”

Vädret kan vara nyckeln till fraktpriserna

Vädret kommer att vara nyckeln till tonnagetillförseln, vilket skulle avgöra utvecklingen för fraktpriser,” berättade en källa för S&P Global. Den arktiska isblästringen som blåser över Kina har påverkat normal lastverksamhet, särskilt runt norra Kina, som har skärpt tonnaget under de senaste två veckorna.

Följaktligen finns det en stor obalans i handeln utanför Stillahavsmarknaderna. Ägare har anammat kortare resor inom Stillahavsområdet jämfört med en längre resa genom Brasilien. Detta har resulterat i färre fartyg som ballast till Atlanten. I förlängningen har det orsakat befraktare med last i den regionen att höja priserna för att säkerställa levererad tonnage. Dessutom har återhämtningen i den ekonomiska återhämtningen, särskilt i Kina, bidragit till att öka efterfrågan på råvaror. Kina har uppvisat en ökande efterfrågan på järnmalm bland oro för utbudet som kvarstår i Brasilien. ”Den ökade efterfrågan på kol från Indonesien som går in i Kina har definitivt ökat priserna i Stilla havet”. säger Rebecca Galanopoulos Jones, analysschef på Alibra Shipping, till Reuters.

Breakwave Dry Bulk Shipping ETF (NYSEArca: BDRY) finns endast att handla i USA. Av den anledningen finns den inte i utbudet hos svenska nätmäklare. IG Markets erbjuder erbjuder emellertid handel i. Breakwave Dry Bulk Shipping ETF (NYSEArca: BDRY)

Läs mer om ETFer från IG Market

CFDer är komplexa finansiella instrument och att investera i dem innebär en stor risk att snabbt förlorar pengar på grund av hävstången. 75 procent av icke-professionella kunder förlorar pengar när de handlar med dessa produkter. Du bör överväga om du förstår hur CFDer fungerar och om du har råd att ta risken att förlora dina pengar.

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version