Nyheter

BATE ETF, en börshandlad fond för den som tror på batterier

Publicerad

den

L&G Battery Value-Chain UCITS ETF (BATE ETF) syftar till att spåra resultatet för Solactive Battery Value-Chain Index (”Index”). Denna ETF är fysiskt replikerad och är ackumulerande vilket betyder att den återinvesterar den erhållna utdelningen.

Ögonblicksbild av fonden

• Långsiktig allokering

Långsiktig megatrend som radikalt förändrar vårt sätt att leva och arbeta

• Hög tillväxtpotential

Syftar till att fånga den stora tillväxtpotentialen hos batteriteknik

• Utnyttja branschens expertis

En indexspårningsinvesteringsstrategi som stöds av ett team av batteritekniker

• Främjar det hållbarhetsegenskaper?

Fonden främjar en rad miljöegenskaper som uppfylls genom att spåra index. Mer information om hur sådana egenskaper uppfylls av fonden finns i fondtillägget.

Fondöversikt

Fondens mål är att ge exponering för leverantörer för elektrokemisk energilagringsteknik och gruvföretag som tillverkar metaller som används för att tillverka batterier. Det spårade indexet använder en screeningmetod som väljer batterileverantörer som kartlagts enligt deras teknologityp (blybaserade, litiumbaserade, nickelbaserade och natriumbaserade) och litiumgruvor som klassificeras som nuvarande producenter av litium.

Solactive Battery Value-Chain Index

Indexet syftar till att spåra resultatet för en korg med aktier i företag som tillhandahåller vissa elektrokemiska energilagringstekniker och gruvföretag som producerar metaller som används för att tillverka batterier.

Indexet består av företag som handlas publikt på olika börser runt om i världen som antingen (i) gruvföretag som producerar metaller som främst används för tillverkning av batterier eller (ii) företag som utvecklar elektrokemisk energilagringsteknik (dvs. batteriteknik) och producera batterier. Ett ”batteri” är en enhet som består av en eller flera elektrokemiska celler som kan generera elektrisk energi från kemiska reaktioner. Ett företag är endast berättigat till införande i indexet om (1) det är av tillräcklig storlek (bestämt med hänvisning till det totala marknadsvärdet av andelen av dess aktier som handlas offentligt) och (2) det är tillräckligt ”likvid” (ett mått på hur aktivt dess aktier handlas dagligen).

Universum av företag som urvalet av index görs uppdateras årligen i maj. Indexet rekonstrueras dock halvårsvis i maj och november i enlighet med de fullständiga urvalskriterierna och alla företag är lika viktade inom indexet. Månadsvis bedöms varje företags vikt och, om något av dem överstiger 15% av indexet, justeras vikten för alla företag så att de återigen vägs lika inom indexet.

Handla BATE

L&G Battery Value-Chain UCITS ETF (BATE ETF) handlas på tyska Xetra i Euro. Den handlas även på London Stock Exchange under kortnamnet BATG. Samma ETF återfinns under kortnamnet BATT på EuroNext, Borsa Italiana och på SIX Swiss Exchange.

Det betyder att det går att handla andelar i denna ETF genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRO, Nordnet och Avanza.

Share classBörsValutaKortnamnTER
USD AccLondon Stock ExchangeGBPBATG0.49%
USD AccLondon Stock ExchangeUSDBATT0.49%
USD AccBorsa ItalianaEURBATT0.49%
USD AccDeutsche BörseEURBATE0.49%
USD AccEuronextEURBATT0.49%
USD AccSIX Swiss ExchangeCHFBATT0.49%

Största innehav

Pilbara Minerals6.0
Amg Advanced Metallurgical4.7
Galaxy Resources4.6
General Electric3.8
Renault3.8
Showa Denko3.7
Tesla3.7
Daimler3.6
Mineral Resources3.6
GS Yuasa3.6

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version