Nyheter

Bangladesh tillåter börshandlade fonder

Publicerad

den

Bangladesh Securities and Exchange Commission (BSEC) godkände på torsdagen två börshandlade fonder (ETF) – LB Multi Asset Income ETF och FAM DG Bengal Tiger ETF – de förstabörshandlade fonderna någonsin i landet.

En ETF är en typ av poolad investering från investerare som fungerar ungefär som en värdepappersfond. Skillnaden är att den används för att investera i vissa aktier som ingår i ett index, sektorer eller andra tillgångar. Å andra sidan kan värdepappersfonder användas för att investera i alla aktier eller räntebärande tillgångar.

Med ETF-fonderna kommer aktiemarknadsinvesterare att få en ny produkt att placera sina pengar i.

BSEC godkände ETFerna vid ett kommissionsmöte som hölls på dess eget kontor.

Fondstorleken för LB Multi Asset Income Fund skulle vara Tk100 crore.

Fondleverantören är LankaBangla Investment medan förvaltaren är Bangladesh General Insurance Company.

Samtidigt är dess kapitalförvaltare LankaBangla Asset Management Company.

Fondstorleken för FAM DG Bengal Tiger ETF är Tk50 crore medan fondleverantörerna är Frontier Asset Management och Dawn Global, och dess förvaltare är MTB Capital.

Frontier Asset Management arbetar som dess kapitalförvaltare.

Båda fonderna är aktivt förvaltade ETFer, vilket innebär att de kommer att ha ett jämförelseindex, men förvaltare kan ändra sektorallokationer, affärer på marknaden eller avvika från indexet som de anser lämpligt.

Detta ger investeringsavkastning som inte perfekt speglar det underliggande indexet.

I juni innevarande år meddelade Dhaka-börsen att den hade vidtagit de nödvändiga åtgärderna för att lansera ETF-fonder vid dess alternativa handelsråd.

Investera i Bangladesh med en ETF

DWS hade tidigare en börshandlad fond som hette Xtrackers MSCI Bangladesh Swap UCITS ETF (XBAN), som emellertid stängdes för ett par år sedan. Oss veterligen finns ingen annan börshandlad fond noterad i Europa som erbjuder exponering mot Bangladesh.

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version