Följ oss

Nyheter

BAD en fond som satsar på våra laster finns nu att handla på börsen

Publicerad

den

BAD ETF är en large cap fond utformad för att spåra EQM BAD Index (BADIDX), som spårar kursrörelser för en portfölj av amerikanska börsnoterade företag med exponering mot följande B.A.D. marknadssegment: sports betting, alkohol, cannabis och droger (läkemedel och bioteknik).

BAD ETF är en large cap fond utformad för att spåra EQM BAD Index (BADIDX), som spårar kursrörelser för en portfölj av amerikanska börsnoterade företag med exponering mot följande B.A.D. marknadssegment: sports betting, alkohol, cannabis och droger (läkemedel och bioteknik).

BAD som handlas på NYSEArca, är en utdelande ETF. Denna börshandlade fond kommer med en årlig förvaltningskostnad på 0,75 procent.

Investeringsmål

Fonden strävar efter att tillhandahålla investeringsresultat som, före avgifter och utgifter, generellt motsvarar EQM BAD Index (”Indexet”).

Huvudsakliga investeringsstrategier

Fonden använder en ”passiv förvaltning” (eller indexeringsmetod) för att försöka spåra resultatet, före avgifter och utgifter, för sitt Index. Indexet ägs av Thematic Investments, LLC (dba ”The BAD Investment Company”) (”Rådgivaren”) och administreras av EQM Indexes LLC (”Indexleverantören”).

EQM BAD Index

Indexet är ett regelbaserat index som försöker ge exponering mot en portfölj av

(i) vadslagnings- eller spelbolag,

(ii) alkoholföretag och kanadensiska cannabisföretag (definieras av fonden som cannabisföretag noterade på en kanadensisk börs, med hemvist i Kanada och/eller lokaliserade och huvudsakligen verksamma i Kanada), och/eller
(iii) läkemedelsföretag.

Konstruktionen av indexet börjar med ett universum av värdepapper från amerikanska börsnoterade företag eller amerikanska depåbevis (”ADRs”) eller Global Depositary Receipts (”GDRs”) från emittenter på utländska marknader, inklusive tillväxtmarknadsländer.

Framväxande marknadsländer är de länder med låg- till medelinkomstekonomier som klassificeras av Världsbanken, eller som ingår i någon av Morgan Stanley Capital International (MSCI) tillväxtmarknadsindex. För att kvalificera sig för att ingå i indexet måste företag ha en minst sex månaders genomsnittlig daglig omsatt volym på 1 miljon USD.

Företagen i investeringsuniversumet screenas sedan för att identifiera de som uppfyller minst ett av kriterierna nedan (var och en, en ”Affärskategori”). De resulterande företagen utgör Index.

i. Företag som får en majoritet av sina rörelseintäkter från kasinon, spel och onlinespelverksamhet och har en börsvärde på minst 1 miljard dollar;

ii. Företag som får en majoritet av sina rörelseintäkter från tillverkning och distribution av alkohol och/eller cannabisodling och har ett börsvärde på minst 1 miljard dollar;

iii. Företag som får en majoritet av sina rörelseintäkter från läkemedel och bioteknikprodukter utveckling och tillverkning och har ett börsvärde på minst 10 miljarder dollar. Dessutom bioteknikkomponenter är begränsade till de 10 bästa företagen efter börsvärde.

Innehav

Nedan listas innehaven i BAD ETF. Denna börshandlade fond är sannolikt den första tematiska ETFen som äger Anheuser-Busch, Caesar’s och Merck.

Handla BAD ETF

BAD ETF är en amerikanska börshandlad fond och finns endast att handla i USA. Av den anledningen finns den inte i utbudet hos svenska nätmäklare. CMC Markets erbjuder emellertid handel i BAD ETF.

Även AvaTrade erbjuder handel med BAD ETF i form av CFDer. Till AvaTrade.

Även IG erbjuder emellertid handel i BAD ETF. Till IGs ETF Screener.

Största innehav

Innehav kan komma att förändras

Fortsätt läsa
Klicka för att kommentera

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.