Nyheter

Att satsa på sports betting och iGaming

Publicerad

den

Alltmer kritiserad för sin offensiva marknadsföring och det beroende det skapar sports betting och iGaming, online-spel- och spelindustrin är fortfarande mycket intressant ur ett investerares perspektiv. Sektorn har växt starkt i flera år och kommer enligt flera studier att fortsätta att göra det i några år. Så, eftersom en bra investerare alltid håller sig uppdaterad om trender, låt oss ta en titt på denna bransch och hur man får exponering för den.

Varför investera i onlinespelindustrin?

Som tidigare nämnts är detta först och främst en marknad som har vuxit exponentiellt under de senaste åren. Sedan lanseringen i juni 2020 har Solactive Fischer Sports Betting and iGaming Index erbjudit en prestation på +130,27% från och med den 4 oktober 2021, dagen då denna artikel skrevs.

När vi återvänder till sportspelmarknaden är marknaden för närvarande värd 9,5 miljarder dollar. Morgan Stanley förutspår att det år 2025 kan nå 15 miljarder dollar. Goldman Sachs förutspår också en stark tillväxt inom sportspelindustrin, som kan nå 53 miljarder dollar år 2033. Globalt förväntas branschen växa med 11% per år under de kommande fem åren, enligt H2 Capital. Kort sagt, studier skiljer sig åt i siffror, men alla pekar på stark tillväxt.

Förutom regleringsmiljön drivs tillväxten också av en ökande social acceptans av sportspel som en underhållningsaktivitet. Stöd från sportligor, lag och medieföretag, liksom tekniska förbättringar, bidrar också.

Slutligen, som Luke Lloyd, Wealth Advisor och Investment Strategist på Strategic Wealth Partners förklarar, ”Varje spel och rörelse inom sport har ett resultat vi kan satsa på […]. Sportsbetting gör att människor kan engagera sig mer i spelet, mer specifikt i varje spel, vilket i allmänhet gör det roligare och roligare att titta på. ”

Hur investerar man helt enkelt i denna bransch?

Solactive Fischer Sports Betting and iGaming Index fokuserar på företag som får betydande intäkter från sportspel och iGaming (poker och onlinekasinon). Indexet innehåller inte bara företag med välkända varumärken och plattformar som Unibet. Exponeringen av indexet är mycket bredare och inkluderar, förutom B2C -plattformar, tjänsteleverantörer som förser företag med infrastruktur som teknikplattformar eller spelarkontohanteringssystem. Slutligen ingår även leverantörer av sportdata, media och marknadsföringsföretag i Solactive -indexet.

Information

Ticker: BETS

ISIN: IE00BNTVVW33

Utgiftskvot: 0,69%

Valuta: EUR/USD/GBP

Utdelningspolicy: Ackumulering

Mål

HanETF Fischer Sports Betting & iGaming ETF försöker replikera Solactive Fischer Sports Betting och iGaming Index. Företagen i indexet har en kapitalisering på minst 100 000 000 USD. Det genomsnittliga dagliga omsatta värdet måste vara minst 250 000 USD under de senaste tre månaderna för att garantera en bra likvidation. Exkluderade från indexet är kinesiska aktier och företag som genererar mer än 50% av sina intäkter från hästkapplöpning och lotteri. Slutligen är den maximala viktningen per rad 8% för Pure Players och 5% för Non-Pure Players.

Handla BETS ETF

HanETF Fischer Sports Betting & iGaming ETF (BETS ETF)är en europeisk börshandlad fond som handlas på bland annat London Stock Exchange och tyska Xetra.

Det betyder att det går att handla andelar i denna ETF genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRONordnet och Avanza.

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version