Följ oss

Nyheter

ARKG ETF ger exponering mot genomik med en twist

Publicerad

den

ARK Genomic Revolution Multi-Sector Fund (CBOE: ARKG ETF) är uppenbarligen positionerad som en genomikfond, men som en aktivt förvaltad börshandlad fond kan den

ARK Genomic Revolution Multi-Sector Fund (CBOE: ARKG ETF) är uppenbarligen positionerad som en genomikfond, men som en aktivt förvaltad börshandlad fond kan den våga sig in i andra tillväxtområden inom vårdsektorn. Detta inkluderar telemedicin, vilket framgår av fondens betydande exponering mot Teledoc (NYSE: TDOC).

ARKG inkluderar företag som slår samman sjukvård med teknik för att dra nytta av revolutionen inom genomisk sekvensering. Dessa företag försöker bättre förstå hur biologisk information samlas in, bearbetas och tillämpas genom att minska gissningar och förbättra precisionen, omstrukturera vård, jordbruk och läkemedel i processen.

I en ny analys beskriver Piper Sandlers analytiker Sean Wieland nedladdningar av Livongo-mobilappen, en hälsoövervakningstjänst från Livongo, som Teladoc förvärvade under hösten för 18,5 miljarder dollar, rapporterar Josh Nathan-Kazis för Barron’s. ”Wieland skrev att det fanns 80 700 nedladdningar av appen under första kvartalet 2021, en minskning med 25% jämfört med första kvartalet 2020.”

Bäst av två världar med ARKG

ARKGs primära fokus är att söka långsiktig kapitalutveckling via aktiv förvaltning. Fonden investerar huvudsakligen i inhemska och utländska aktier i företag inom flera sektorer, inklusive sjukvård, informationsteknik, material, energi och konsumentdiskretion.

Covid-19 ökade telemedicin. Ett stort segment av den globala befolkningen arbetar hemifrån. Ökad efterfrågan från teknologibaserade verktyg som underlättar fjärrkommunikation med läkare och möjliggör patientövervakning blev kritisk.

Några amerikanska vårdgivare rapporterar att telehälsobesök, definierade som konsultationer där en patient ansluter till en läkare via röst- eller videochatt, ökade med så mycket som 175 gånger sedan pandemin började. Den belastning som epidemin satte på alla aspekter av det globala hälsovårdssystemet belyste bredare möjligheter att modernisera hälso- och sjukvården genom att mer effektivt utnyttja teknik och digitalisering.

”Wieland sa att han förväntar sig 568 miljoner dollar 2021 bara för Livongo, precis ovanför 567 miljoner dollar som Teladoc har sagt att de förväntar sig att Livongo tjänar 2021”, tillägger Barron’s. ”Han sa att det fortfarande var möjligt att Livongo kunde slå förväntningarna.”

OECD uppskattar att 1,3 biljoner dollar, eller 20% av de årliga sjukvårdskostnaderna i OECD-länder, kommer från systemiska ineffektiviteter som inkluderar administrativa komplexiteter, prissvikt, uppsägningar och bedrägerier. Ökad anslutning möjliggör leverans av virtuella hälsotjänster. Idag finns det 4,6 miljarder aktiva internetanvändare globalt. FCC: s åtagande i juli 2020 på 200 miljoner dollar för att förbättra telehälsainfrastrukturen på landsbygden bör visa sig vara en medvind för dessa tjänster, liksom bredare utbyggnader av höghastighetsinternet och 5G-teknik.

Handla ARKG ETF

ARK Genomic Revolution Multi-Sector Fund (CBOE: ARKG) finns endast att handla i USA. Av den anledningen finns den inte i utbudet hos svenska nätmäklare. IG erbjuder erbjuder emellertid handel i ARK Genomic Revolution Multi-Sector Fund (CBOE: ARKG).

Läs mer om ETFer från IG Market

CFDer är komplexa finansiella instrument och att investera i dem innebär en stor risk att snabbt förlorar pengar på grund av hävstången. 75 procent av icke-professionella kunder förlorar pengar när de handlar med dessa produkter. Du bör överväga om du förstår hur CFDer fungerar och om du har råd att ta risken att förlora dina pengar.

Fortsätt läsa
Klicka för att kommentera

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *