Nyheter

Är det slut med de stora svängningarna i oljepriset?

Publicerad

den

Det finns de som säger att det är slut med de stora svängningarna i oljepriset. De berg-och-dal-liknande liknande prisrörelser i olja som kan orsaka magbesvär kan ligga bakom oss, enligt oljeexperten Rusty Braziel.

Braziel säger att efter drönarattacker i Saudiarabien förra veckan rusade oljepriserna på rädsla för försörjningsstörningar. Attackerna var tillräckliga för att få USA:s president Donald Trump att tillkännage att de amerikanska beredskapslagren av olja fanns att tillgå om så behövdes.

När du tittar på hur mycket motståndskraft som finns inbyggd på marknaden, tror jag att de flesta antar att om priserna stiger så kommer USA och andra länder att svara sa Braziel, VD och energimarknadskonsult på RBN Energy.

Braziel inte avfärdade emellertid inte de kortsiktiga rörelserna i oljepriset, men han var inte villig att påstå att trenden skulle märkas i de långsiktiga trenderna.

Priserna kan öka på kort sikt, men inte på lång sikt

”Det kan ta lite tid, så priserna kan öka på kort sikt, men inte på lång sikt. Terminskurvan befinner sig fortfarande i backwardation, sade han och hänvisade till terminspriserna för olja.

Braziel citerade politiska spänningar i Venezuela som en fallstudie där förväntningarna om stora oljeprisrörelser inte inträffade. ”Många trodde att oljepriset skulle gå upp när Venezuela gick in i väggen” sade Braziel, som har arbetat i oljeindustrin i mer än 30 år. ”Så blev det inte eller hur?”

Koppla ihop det med de senaste nyheterna om att Saudiarabien skulle kunna återställa oljeproduktionen i början av nästa vecka och du har ett scenario där kortsiktiga prisrörelser i olja är det bästa som råvarumarknaden kan förvänta sig.

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version