Nyheter

Ännu en aktiebörs öppnas i Mexiko

Publicerad

den

Under veckan stod det klart att ännu en aktiebörs öppnas i Mexiko. Den mexikanska regeringen har godkänt öppnandet av en andra börs, Bolsa Institucional de Valores. För hoppningen är att detta skall leda till att ännu flera bolag väljer att bli publika och emittera aktier,

Den nya börsen kommer att gå under kortnamnet BIVA, efter det spanska namnet Bolsa Institucional de Valores. Den nya aktiebörsen kommer att använda sig av teknologi från Nasdaq. Huruvida det kommer att handlas börshandlade fonder, ETFer, på denna börs är i dagsläget ännu inte kommunicerat.

Mexikos president Enrique Pena Nieto säger att han tror att BIVA kommer att vara viktig och kommer att främja besparingar och generera nya investeringar och jobb.

Samtidigt som BIVA öppnas gör ett annat företag slag i saken och etablerar sig i Mexiko i syfta att attrahera kapital till företag.

Fundedbyme öppnar kontor i Mexiko

Nordens största crowdfundingplattform Fundedbyme startar en filial i Mexiko. Det blir bolagets första etablering på den amerikanska kontinenten. Fundedbyme har sedan tidigare joint venture-filialer i Finland, Singapore och Malaysia.

Kontoret placeras i Mexiko och får namnet Fundedbyme Mexico som också blir en samarbetspartner till moderbolaget i Stockholm. Satsningen i Mexico leds Raul A. Hernandez som har mångårig erfarenhet inom investment banking och dessförinnan inom telekombranschen.

Latinamerika är en stor region med aptit för förändring och man har redan börjat se potentialen i equity crowdfunding. FundedByMe Mexico kommer att bli en viktig aktör för att omdefiniera hur investerare och entreprenörer interagerar i regionen, vilket kommer att leda till ökade och effektivare investeringar, affärs- och sysselsättningsmöjligheter.

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version