Nyheter

AMAL, den första aktiva förvaltade sharia ETFen

Publicerad

den

Almalia Sanlam Active Shariah Global Equity UCITS ETF (AMAL) är både den första aktiva förvaltade sharia ETFen, och det är dessutom den första aktivt förvaltade börshandlade fonden på HAN ETFs plattform.

Den finansiella koncernen Almalia har tillsammans med HAN ETF lanserat världens första aktivt förvaltade globala kapitalfond som följer sharia-lagarna. Almalia Sanlam Active Shariah Global Equity UCITS ETF (AMAL) noterades på London Stock Exchange med en total utgiftskvot (TER) på 0,99 procent.

Almalia har samarbetat med Sanlam Investments UK för att förvalta AMALs tillgångar och den börshandlade fonden kommer att ingå i den globala strategin för hög kvalitet för investeringsförvaltaren.

AMAL består av globala aktier som förväntas uppnå kapitaltillväxt på medellång till lång sikt samtidigt som de följer principerna för shariainvesteringar. Investeringsgranskaren, som säkerställer att de underliggande aktierna är Shariah-kompatibla, kommer att hanteras av en Shariah-panel av forskare från Amanie Advisors som består av erfarna islamiska investerare.

Shariah-kompatibla fonder är investeringsfonder som styrs av krav i sharia-lagstiftningen och principerna för den muslimska religionen. Shariakompatibla fonder kan anses vara en typ av socialt ansvarsfulla investeringar.

Shariah-kompatibla fonder är investeringsfonder som styrs av kraven i sharia-lagstiftningen och principerna för den muslimska religionen. Shariakompatibla fonder anses vara en typ av socialt ansvarsfull investering. Islamiska finansiella produkter delar fyra huvudfunktioner som inkluderar att de skall vara tillgångsstödda, etiska, dela risker rättvist och vara föremål för god styrning.

Fondöversikt

Almalia Sanlam Active Shariah Global Equity UCITS ETF är en fondbaserad börshandlad fond med säte i Irland. Fonden strävar efter att uppnå kapitaltillväxt på medellång till lång sikt, samtidigt som principerna för Shariah Investment följs.

Förvaltningsavgiften ligger på 0,99 procent per år. Fonden arbetar med fysisk replikering och är ackumulerande där betyder att den återinvesterar de utdelningar som den ärhåller.Det går att handla denna ETF både i dollar och i GBP (AMAP).

AMAL ETF är en aktiv fond som förvaltas av Sanlam Investment Managers som investerar i företag av hög kvalitet med starka tillväxtutsikter, hållbara affärsmodeller, hållbara intäkter och fritt kassaflöde. Denna börshandlade fond fokuserar på 20-35 företag med hög avkastning på kapital, låg skuldsättning, uthålliga företag med en hållbar konkurrensfördel som ger betydande fritt kassaflöde efter investeringar.

Varför investera?

Högkvalitativ strategi – Fonden investerar i högkvalitativa företag med en långsiktig tidshorisont och tillför värde genom aktiv förvaltning. Den vägledande principen bygger på att uppnå långsiktig aktieägaravkastning och hållbar strukturell tillväxt, genererad genom att investera i företag med hög kapitalavkastning, stabila marginaler, lågt kapitalkrav, minimal skuld, stark kontantgenerering, utdelningstillväxt eller förmåga att hållbart återlämna kontanter till aktieägarna.

Shariah-kompatibel – Screeningsprocessen övervakas av en sharia-panel av sharia-forskare med expertis inom islamiska investeringar, som granskar de föreslagna aktierna för att säkerställa att den börshandlade fondens verksamhet fortlöpande överensstämmer med principerna för Shariah Investment.

Prisbelönta investeringsförvaltare – AMAL UCITS ETF utgör en del av Sanlam Global High Quality-strategi, som är en beprövad strategi och meritlista som hanteras av Pieter Fourie och stöds av ett team av sex investeringspersonal på Sanlam Investments. Sedan starten 2012 har Sanlam Global High Quality Fund mottagit många branschutmärkelser och utmärkelser inklusive hög tillväxtportföljprestanda vid PAM-utmärkelsen 2020 [1]. [1] Juli 2020.

Denna ETF handlas på Deutsche Boerse (Xetra). Det betyder att det går att handla andelar i Almalia Sanlam Active Shariah Global Equity UCITS ETF (AMAL) genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel Nordnet och Avanza.

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version