Följ oss

Nyheter

abrdn lanserar en Industrial Metals Commodity ETF

Publicerad

den

Standard Life Aberdeen - nu kallat ”abrdn” - utökar sin lista över råvaru-ETFer och listar en Industrial Metals Commodity ETF för att komplettera sina ädelmetall-ETFer.

Standard Life Aberdeen – nu kallat ”abrdn” – utökar sin lista över råvaru-ETFer och listar en Industrial Metals Commodity ETF för att komplettera sina ädelmetall-ETFer.

abrdn Bloomberg Industrial Metals Strategy K-1 Free ETF (BCIM), som kommer att handlas på NYSE, kommer att spåra Bloomberg Industrial Metals Total Return Sub-index.

Delindexet följer terminsmarknaderna för aluminium, koppar, nickel och zink. Indexet kallas ”totalavkastning” eftersom det inkluderar den ränta som investerare tjänar på de kontanter de bokför som marginal när de köper råvaruterminer.

Terminerna viktas baserat på likviditet och produktion. Det betyder att metaller som är mer kraftigt producerade med mer likvida terminer bör få mer vikt. Futures rullas sedan var 1 – 3 månader.

Priserna på industrimetaller har stigit i år när världen återhämtar sig från covid-19-pandemin. Nickel och zink har hjälpts av ökningen av elfordon, eftersom de används för att tillverka batterier i bilar.

Aluminiumpriserna har nått tioåriga toppar, eftersom efterfrågan på ölburkar och byggmaterial ökar. Aluminiumpriset har drivit upp aktiekurserna för aluminiumproducenter som Alcoa och Norsk Hydro.

BCIM kommer att struktureras som en ”K-1 Free” råvaru-ETF, vilket innebär att fonden använder ett dotterbolag från Caymanöarna som ett sätt att optimera skatter.

Fonden tar ut 0,39% i förvaltningsavgift.

Handla BCIM ETF

abrdn Bloomberg Industrial Metals Strategy K-1 Free ETF (BCIM) finns endast att handla i USA. Av den anledningen finns den inte i utbudet hos svenska nätmäklare. IG erbjuder erbjuder emellertid handel i BCIM. Till IGs ETF Screener.

Även CMC Markets erbjuder handel med abrdn Bloomberg Industrial Metals Strategy K-1 Free ETF (BCIM) i form av CFDer. Till  CMC Markets

Fortsätt läsa
Klicka för att kommentera

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *