Nyheter

abrdn går in på den europeiska ETF-marknaden med en aktiv fastighetsstrategi

Publicerad

den

abrdn har gjort sitt efterlängtade inträde på den europeiska ETF-marknaden med lanseringen av en aktiv fastighetsstrategi. Global Real Estate Active Thematics (GREAT) UCITS ETF (R8TA) är noterat på Deutsche Boerse med en total kostnadskvot (TER) på 0,40 %.

R8TA är en aktiv ETF som investerar i en korg av noterade fastighetsvärdepapper på 28 globala marknader.

Hanteras av abrdns team för indirekta reala tillgångar, och ETF är benchmarkad mot FTSE EPRA NAREIT Developed index och använder företagets Global Real Estate HouseView för att identifiera teman inom sektorn.

Dessa fastighetstrender inkluderar avancerad teknik, förändrad demografi och ett ökande fokus på hållbarhet.

R8TA är märkt med artikel 8 under SFDR (Sustainable Finance Disclosure Regulation).

Svitlana Gubriy, chef för indirekta reala tillgångar på abrdn, sa: ”R8TA är en aktiv förvaltningsstrategi som bygger på långsiktiga teman och söker efter möjligheter i framtida trender för fastighetstillgångar.

Neil Slater, global chef för fastighetstillgångar på abrdn, sa: ”Fastigheter är en tematiskt och makrodriven tillgångsklass. Att erbjuda kunder exponering för dessa trender i en aktiv fastighetsstrategi ger ytterligare ett investeringsalternativ till kunder som letar efter exponering mot en traditionellt illikvid tillgångsklass.”

Inträdet kommer månader efter att abdn registrerade två ETFer hos Central Bank of Ireland i november förra året.

abrdn är den största kapitalförvaltaren som tagit sig in på den europeiska ETF-marknaden sedan AXA Investment Managers lanserade sina första ETFer i september förra året.

En annan deltagare är investeringsförvaltaren Investlinx som lanserade två aktiva ETFer på Borsa Italiana tidigare i år.

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version