Följ oss

Nyheter

AAXJ ETF spårar alla aktiemarknader i Asien utom Japan

Publicerad

den

iShares MSCI All Country Asia ex Japan ETF (Nasdaq: AAXJ ETF) spårar ett marknadsvärderat index som håller värdepapper från globala marknader i Asien, exklusive Japan. Denna ETF är utdelande. AAXJ kommer med en förvaltningskostnad på 0,71 procent och äger aktier i mer än 1 000 olika företag.

Varför AAXJ?

  1. Exponering för stora och medelstora företag i tillväxt och utvecklade asiatiska länder (exklusive Japan)
  2. Riktad tillgång till en viss delmängd av asiatiska aktier
  3. Använd för att diversifiera internationellt och uttrycka en regional syn

Investeringsmål

IShares MSCI All Country Asia ex Japan ETF försöker spåra investeringsresultaten för ett index bestående av asiatiska aktier, exklusive Japan.

AAXJ Factset Analytics Insight

AAXJ väljer sina innehav från ett nästan identiskt universum som dess segmentindex. Det skiljer sig lite genom att begränsa sitt universum till de bästa 85% av företagen efter marknadsvärde, så det lutar till stora och medelstora företag. Fonden investerar främst i asiatiska länder från både utvecklade och tillväxtmarknader exklusive Japan. Indexet balanseras om halvårsvis varje maj och november.

Fondöversikt

Investeringen syftar till att spåra investeringsresultaten i MSCI AC Asia ex Japan Index. Fonden investerar minst 90% av sina tillgångar i komponentens värdepapper i indexet och i investeringar som har ekonomiska egenskaper som är väsentligen identiska med komponentens värdepapper i indexet. Indexet är ett fritt floatjusterat börsvärdeindex som är utformat för att mäta aktiemarknadsresultat för värdepapper från följande 11 utvecklade och tillväxtmarknadsländer eller regioner: Kina, Hong Kong, Indien, Indonesien, Malaysia, Pakistan, Filippinerna, Singapore, Sydkorea, Taiwan och Thailand.

Handla AAJX

iShares MSCI All Country Asia ex Japan ETF (Nasdaq: AAXJ ETF) är en börshandlad fond som handlas i USA. Av den anledningen finns den inte i utbudet hos svenska nätmäklare. IG erbjuder erbjuder emellertid handel i denna börshandlade fond. Till IGs ETF Screener.

Största innehav

TickerNamnSektorVikt (%)
2330TAIWAN SEMICONDUCTOR MANUFACTURINGInformationsteknologi7.10
700TENCENT HOLDINGS LTDKommunikation6.37
BABAALIBABA GROUP HOLDING ADR REPRESENKonsumtionsvaror6.00
005930SAMSUNG ELECTRONICS LTDInformationsteknologi4.76
1299AIA GROUP LTDFinans2.06
3690MEITUANKonsumtionsvaror1.86
RELIANCERELIANCE INDUSTRIES LTDEnergi1.05
939CHINA CONSTRUCTION BANK CORP HFinans1.04
388HONG KONG EXCHANGES AND CLEARING LFinans0.98
JDJD.COM ADR REPRESENTING INCKonsumtionsvaror0.92

Fortsätt läsa
Klicka för att kommentera

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *