Följ oss

Nyheter

8PSE ETC för fysiskt guld prissatt i euro

Publicerad

den

Invesco Physical Gold EUR Hedged ETC (8PSE ETC) syftar till att ge prestanda för spotguldpriset säkrat till EUR, minus avgifter. Varje guld-ETC är ett certifikat som är fysiskt uppbackat av guld

Invesco Physical Gold EUR Hedged ETC (8PSE ETC) syftar till att ge prestanda för spotguldpriset säkrat till EUR, minus avgifter. Varje guld-ETC är ett certifikat som är fysiskt uppbackat av guld som innehas i J.P.Morgan Chase Banks valv i London. Utfärdaren av certifikaten, Invesco Physical Markets PLC (Invesco PMP), är ett irländskt hemvistföretag som administreras av J.P.Morgan Administration Services (Ireland) Limited.

Den totala kostnadsprocenten uppgår till 0,34% p.a. Denna ETC replikerar resultatet för det underliggande indexet med en säkerhetsförpliktelse som backas upp av fysiska innehav av ädelmetallen. Invesco Physical Gold EUR Hedged ETC har 125 miljoner euro tillgångar under förvaltning. Denna ETC är yngre än 1 år och har sitt säte i Irland.

Investeringsstrategi

Spotpriset på guld är priset på guld i amerikanska dollar. Valutasäkrad till euro (EUR).

Handla 8PSE ETC

Invesco Physical Gold EUR Hedged ETC (8PSE ETC) är en europeisk ETC som bland annat handlas på tyska Xetra.

Det betyder att det går att handla andelar i denna ETF genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRO, Nordnet och Avanza.

Börsnoteringar

BörsValutaKortnamn
XETRAEUR8PSE

Fortsätt läsa
Klicka för att kommentera

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *