Nyheter

6AQQ ETF är en eurosatsning på aktierna i Nasdaq-100

Publicerad

den

AMUNDI NASDAQ-100 UCITS ETF (6AQQ ETF) strävar efter att så nära som möjligt återskapa resultatet för NASDAQ-100 Index i euro, oavsett om trenden är stigande eller fallande. Denna ETF gör det möjligt för investerare att dra nytta av en exponering, med en enda transaktion, mot de 100 icke-finansiella noterade på NASDAQ-aktierna inklusive teknologi-, internet- och IT-sektorerna.

Beskrivning av Amundi Nasdaq 100 UCITS ETF EUR (C)

Amundi Nasdaq 100 UCITS ETF EUR (C) investerar i aktier med fokus på Teknik i USA. Utdelningarna i fonden återinvesteras (ackumuleras). Nasdaq 100® tillåter en bred investering med låga avgifter i 100 aktier.

Den totala kostnadskvoten uppgår till 0,23 % p.a. Fonden replikerar utvecklingen av det underliggande indexet syntetiskt med en swap. Amundi Nasdaq 100 UCITS ETF EUR (C) är en stor ETF med tillgångar på 760 miljoner GBP under förvaltning. 6AQQ ETF är äldre än 3 år och har sin hemvist i Luxemburg.

Handla 6AQQ ETF

Amundi Nasdaq 100 UCITS ETF EUR (C) (6AQQ ETF) är en europeisk börshandlad fond. Denna fond handlas på flera olika börser, till exempel Borsa Italiana, Deutsche Boerse Xetra och Euronext Paris. Av den anledningen förekommer olika kortnamn på samma börshandlade fond.

Det betyder att det går att handla andelar i denna ETF genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRO, Nordnet och Avanza.

Börsnotering

BörsValutaKortnamn
Stuttgart Stock ExchangeEUR6AQQ
Borsa ItalianaEURANX
Euronext ParisEURANX
XETRAEUR6AQQ

Största innehav

VärdepapperVikt %
APPLE INC11,06
MICROSOFT CORP10,69
AMAZON.COM INC7,65
TESLA INC5,85
NVIDIA CORP4,16
ALPHABET INC CL C4,1
ALPHABET INC CL A3,85
FACEBOOK INC A3,31
ADOBE INC2,03
NETFLIX INC1,99

Innehav kan komma att förändras

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version