Nyheter

65 procent flödena till europeiska börshandlade fonder väljer ESG-strategier

Publicerad

den

ESG-strategier stod för 65 procent av alla inflöden till europanoterade ETFer 2022 trots en utmanande marknadsmiljö för hållbara produkter. Enligt data från Morningstar registrerade ESG ETFer inflöden på 51 miljarder euro 2022 av totala flöden på 78,4 miljarder euro för alla europeiska börshandlade fonder.

Siffran är mycket lägre än de 160 miljarder euro som investerare lade in i ESG ETFer 2021 som stod för 51 procent av det totala inflödet, men i gengäld är den procentuella andelen mycket högre. Tillgångar i ESG ETFer och börshandlade råvaror (ETCer) i Europa har vuxit till 248,8 miljarder euro och står för 18,8 procent av de totala tillgångarna, sa Morningstar.

Jose Garcia-Zarate, biträdande direktör för passiva forskningsstrategier på Morningstar, tillade: ”Trenden till förmån för ESG har stärkts avsevärt under de senaste tre åren.

”Driven av en blandning av investeringar i nya produkter och återanvändningen av vanliga fonder till ESG-propositioner, har årliga flöden till ESG-produkter som andel av totala flöden till ETF- och ETC-marknaden ökat till rekordhöga 65 procent 2022 från 14 procent under 2019.”

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version