Följ oss

Nyheter

4RUC ETC ger den dubbla avkastningen på priset på naturgas

Publicerad

den

WisdomTree Natural Gas 2x Daily Leveraged (4RUC ETC) är utformad för att göra det möjligt för investerare att få en "hävstång" exponering mot en total avkastningsinvestering i naturgasterminskontrakt genom att spåra Bloomberg Natural Gas SL-index

WisdomTree Natural Gas 2x Daily Leveraged (4RUC ETC) är utformad för att göra det möjligt för investerare att få en ”hävstång” exponering mot en total avkastningsinvestering i naturgasterminskontrakt genom att spåra Bloomberg Natural Gas SL-index (”Indexet”) och tillhandahålla en säkerhet avkastning. En daglig hävstångsexponering innebär att produkten är designad för att återspegla 200 % av den dagliga procentuella förändringen av indexnivån. Till exempel, om indexet skulle minska i värde med 5 % en viss dag, är produkten designad att minska i värde med 10 % den dagen (minus avgifter och utgifter).

WisdomTree Natural Gas 2x Daily Leveraged är en börshandlad råvara (”ETC”). Det är inte en UCITS -produkt. Värdepapper i detta ETC är strukturerade som räntebärande värdepapper och inte som aktier (equity) och kan skapas och lösas in på begäran av auktoriserade deltagare och handlas på börs precis som aktier i ett företag. ETC stöds av swappar. Betalningsförpliktelserna för swappmotparterna till emittenten skyddas av säkerheter som hålls markerade dagligen. Säkerheten hålls på separata konton på The Bank of New York Mellon.

Bloomberg Natural Gas SL Total Return Index

Indexet är utformat för att återspegla rörelsen i priset på 2:a första månadens naturgasterminskontrakt som rullas kontinuerligt enligt ett förutbestämt månatligt rullande schema. Varje handelsdag kommer ETC att återspegla 2 gånger indexets rörelse i förhållande till föregående dags stängning (exklusive avgifter och utgifter). Därför kommer eventuella förluster att förstoras i jämförelse med en minskning av indexets värde. Hävstångsbaserade ETC:er är endast avsedda för investerare som förstår riskerna med att investera i en ETC med hävstångsexponering och som avser att investera på kort sikt.

Alla investeringar i en ETC med hävstång bör övervakas dagligen för att säkerställa överensstämmelse med din investeringsstrategi. Se avsnittet ”Riskfaktorer” i det relevanta prospektet för ytterligare information om dessa och andra risker förknippade med en investering i ETC:er med hävstång. Du bör konsultera en oberoende investeringsrådgivare innan du gör en investering i en hävstångsbaserad ETC för att avgöra dess lämplighet för dina omständigheter.

Handla 4RUC ETC

WisdomTree Natural Gas 2x Daily Leveraged (4RUC ETC) är en börshandlad råvara (”ETC”) som handlas på flera olika börser, till exempel Borsa Italiana, Deutsche Boerse Xetra och London Stock Exchange. Av den anledningen förekommer olika kortnamn på samma börshandlade produkt.

Det betyder att det går att handla andelar i denna ETC genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRO, Nordnet och Avanza.

Börsnoteringar

BörsValutaKortnamnISIN
LSEUSDLNGAJE00BDD9Q956
Borsa ItalianaEURLNGAJE00BDD9Q956
XetraEUR4RUCDE000A2BDED2

Fortsätt läsa
Klicka för att kommentera

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.