Följ oss

Nyheter

21Shares rekryterar nya landschefer och expanderar i Mellanöstern

Publicerad

den

21Shares rekryterar två nya landschefer och en ny regionchef i Europa och Mellanöstern. Sherif El-Haddad, ny chef för Mellanöstern, Marina Baudéan, ny chef för Frankrike och Benelux, och Oliver Schäfer, ny chef för Tyskland, ansluter till 21Shares och tar med sig sina omfattande finans- och försäljningserfarenheter till företaget.

21Shares rekryterar två nya landschefer och en ny regionchef i Europa och Mellanöstern. Sherif El-Haddad, ny chef för Mellanöstern, Marina Baudéan, ny chef för Frankrike och Benelux, och Oliver Schäfer, ny chef för Tyskland, ansluter till 21Shares och tar med sig sina omfattande finans- och försäljningserfarenheter till företaget.

Sherif El-Haddad ansluter till 21Shares som chef för Mellanöstern med bas i Dubai, Förenade Arabemiraten – där han kommer att leda 21Shares marknadsexpansion i regionen. El-Haddad var tidigare chef för kapitalförvaltning på Al Mal Capital. Innan dess var han managing partner för Pearl Capital Management och ledde kapitalförvaltningsavdelningen för EFG Hermes i över 13 år. El-Haddad har lång erfarenhet inom sektorn för finansiella tjänster i Mellanöstern och en bred uppsättning funktioner och nätverk. El-Haddad har en examen i redovisning från The American University i Kairo.

  • Förutom Schweiz, där 21Shares är baserat, är Dubai en av de mest spännande och gynnsamma platserna för krypto- och blockchain-företag. När 21Shares inleder sin expansion i Mellanöstern är jag stolt över att vara en del av denna tillväxtresa, säger Sherif El-Haddad.

Marina Baudéan ansluter till 21Shares som chef för Frankrike, Belgien och Luxemburg. Baudéan kommer från en traditionell finansbakgrund och har tidigare arbetat med räntemarknader i olika roller. År 2000 började hon på Tradeweb, en ledande elektronisk handelsplattform, innan hon fortsatte sin karriär på Barclays, där hon tillbringade mer än 15 år med att utveckla BARX-franchisen och senare ledde distributionsteamet för elektroniska priser i EMEA. I likhet med andra teammedlemmar på 21Shares beslutade Baudéan att lämna en traditionell bank för att utforska den spännande blockchain- och kryptovalutavärlden. Baudéan har en magisterexamen i företagsekonomi och management från ISC Paris.

Oliver Schäfer ansluter till 21Shares som chef för Tyskland – där han ansvarar för vidareutveckling och expansion av försäljning och affärsutveckling i regionen. Oliver tar med sig mer än 20 års erfarenhet från ledande företag inom finanssektorn och i serviceorienterade affärer med kunder till 21Shares. Tidigare har Schäfer arbetat över 15 år på JP Morgan. Han har även tidigare haft roller inom private banking och mäkleri på SEB samt ett corporate finance-konsultföretag. Schäfer har en examen i företagsekonomi från Hamburgs universitet.

  • Vi är så glada att välkomna Marina, Oliver och Sherif till vårt snabbt växande team. Deras erfarenheter kommer att hjälpa oss att få ännu mer dragkraft på våra europeiska kärnmarknader och börja vår expansion i Mellanöstern, säger Isabell Moessler, chef för EMEA distribution på 21Shares

21Shares lanserade nyligen sin Crypto Winter Suite, en uppsättning produkter som är utformade för att hjälpa investerare att klara björnmarknaden och ge olika sätt att komma in på kryptomarknaderna. De senaste produktlanseringarna i Crypto Winter Suite inkluderar världens billigaste Bitcoin ETP (CBTC) samt två riskkontrollerade produkter, 21Shares S&P Risk Controlled Bitcoin Index ETP (SPBTC) och 21Shares S&P Risk Controlled Ethereum Index ETP (SPETH).

Fortsätt läsa
Klicka för att kommentera

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.